Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σύζυγος Δημήτρη Ινδαρέ: «Είμαι σε καθεστώς τρόμου. Είναι μια καραμπινάτη περίπτωση κατασκευής ενόχων»

Πριν λίγη ώρα είχαμε τηλεφωνική συνομιλία με τη σύζυγο του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ που έχει γίνει, άθελά του, μαζί με τους δύο γιους του πρόσωπο της ημέρας μετά την αστυνομική έφοδο στο σπίτι τους στο Κουκάκι στο περιθώριο της επιχείρησης εκκένωσης του ακριβώς διπλανού κτιρίου που βρισκόταν υπό κατάληψη.

Ο σκηνοθέτης μαζί με τους δύο γιους του, 26 και 23 ετών αντίστοιχα, προσήχθησαν βιαίως (η ίδια κάνει λόγο όπως θα διαβάσετε παρακάτω για πρωτοφανή αστυνομική αυθαιρεσία και βιαιοπραγίες), στη συνέχεια η προσαγωγή τους μετατράπηκε σε σύλληψη και περιμένουν αύριο το πρωί να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Βρίσκονται στον Ερυθρό Σταυρό όπου κι εξετάζονται από γιατρούς. Η Ε.Σ. (τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεσή μας) καταγγέλει ότι έφαγαν πολύ ξύλο από τα ΜΑΤ, στον σύζυγό της έσπασαν τα γυαλιά και του έχει τοποθετηθεί ακουστικό βαρηκοϊας. Παρότι τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξή, ακόμα δεν έχουν μιλήσει με δικηγόρο (τουλάχιστον εν γνώσει της). Η μοναδική επικοινωνία που είχε ήταν με τον μικρό γιο της, για λίγο γύρω στις 17.00 το απόγευυμα.

«Είμαι σε καθεστώς τρόμου. Είναι μια καραμπινάτη περίπτωση κατασκευής ενόχων. Μπορείτε να δείτε στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα κανάλια, ότι ο σύζυγος και οι γιοι μου όχι μόνο δεν βρίσκονται στο κτίριο της κατάληψης, όχι μόνο δεν πετούν πέτρες ή άλλα αντικέιμενα στην αστυνομία, αλλά κάθονται στο μπαλκόνι μας και παρακολουθούν όσα συμβαίνουν. Μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι περίοικοι που έκαναν το ίδιο πραγμα».

Της ζητήσαμε να πάρει τα πράγματα από την αρχή. «Τα ξημερώματα, όπως και όλη η γειτονιά ξυπνήσαμε, από τον θόρυβο της αστυνομικής επιχείρησης. Εμείς, μάλιστα ξυπνήσαμε τα παιδιά μας για να τους πούμε τι γίνεται – ο ένας μολις είχε έρθει από την Πάτρα που είναι φοιτητής, ο άλλος σε λίγη ώρα θα πήγαινε στην δουλειά ως ασκούμενος δικηγόρος. Λίγο μετά, στις 7 παρά, μας χτύπησαν το κουδούνι, άνοιξε ο άντρας μου και τους είπε ευχαρίστως να μπουν στο σπίτι αν είχαν χαρτί από εισαγγελέα. Δεν μας εμφάνισαν κάτι τέτοιο. Λίγη ώρα μετά, ακούσαμε ποδοβολητά στην ταράτσα. Εικάζω ότι οι αστυνομικοί είχαν ανέβει από μια μεταλλική σκάλα διπλανής αυλής που οδηγεί σε μας. Ο σύζυγός μου ανέβηκε, μαζί με τους δυο γιους μου τους είπε “τι είναι αυτά που κάνετε; πώς μπήκατε στο σπίτι μας;” και αμέσως άρχισαν να τον χτυπάνε. Με το που αντιλήφθηκα τη φασαρία, ανέβηκα κι εγώ και τους είδα μπρούμυτα, να τους δένουν πισθάγκωνα, ενώ τους χτυπούσαν και τους έβριζαν αισχρά.

Άρχισα να φωνάζω και μου είπαν οι ΜΑΤατζήδες “κατέβα γρήγορα κάτω, μη σε πετάξουμε από την σκάλα”. Τρομοκρατημένη άριχσα να τηλεφωνώ σε δικηγόρους και να μιλάω με τα κανάλια. Εκεί βγήκα στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1Δεν είχαν χαρτί εισαγγελέα, μας το εμφάνισαν αφού είχαν χτυπήσει και δέσει πισθάγκωνα τους γιους και τον άνδρα μου. Τότε μου ξαναχτύπησαν το κουδούνι με χαρτί εισαγγελέα για να ψάξουν το σπίτι.

Έκαναν την έρευνά τους και μου έδωσαν να υπογράψω ένα χαρτί “ουδέν ευρέθη”. Ο εισαγγελέας μάλιστα ρωτούσε τους αστυνομικούς “τι έκανε ο άνδρας και τα παιδιά της”».

Της αναφέραμε ότι έχει κυκλοφορήσει πώς ο σύζυγός της προσπάθησε να αρπάξει το όπλο από έναν αστυνομικό. «Δε συνέβη ποτέ αυτό. Είναι ψέματα. Μεσολάβησαν ελάχιστα δευτερόλεπτα από όταν ανέβηκε στην ταράτσα ο σύζυγος με τα παιδιά μου μέχρι να ανέβω εγώ και τους είχαν ήδη ακινητοποιήσει με τα πρόσωπα στο πάτωμα. Δεν έχουμε καμία σχέση με την κατάληψη, και δε θα μπορούσαμε να έχουμε έτσι κι αλλιώς. Μπαινοβγαίνουν συνεχώς καινούρια πρόσωπα στην κατάληψη, δεν είναι σταθεροί οι ένοικοί της».

Κλείσαμε το τηλέφωνο, με εκείνη ακόμα σε κατάσταση σοκ, επιμένοντας στο ότι ο σύζυγος και οι δυο γιοι της δέν έχουν κάνει τίποτα για να περνάνε όσα περνάνε σήμερα. «Είναι παντελώς αδικαιολόγητο. Δεν μπορώ να πιστέψω τι έχει συμβεί. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι συμβαίνει αυτο το πράγμα σε δύο παιδιά στο ξεκινήμα της ζωής τους. Έχω μεγάλη αγωνία για την αυριανή ημέρα».

Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε εμείς όσον αφορά το αν η αστυνομία τήρησε το νόμο και εισέβαλλε στο σπίτι κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, είναι ότι προφανώς καλούμαστε να πιστέψουμε είτε τη πλευρά της οικογενείας, είτε εκείνη της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Διευκρινίζεται ότι δεν υπήρχε γυναικεία παρουσία στην ταράτσα, δεν υπήρξε κουκούλα, δεν ασκήθηκε βία κατά των ήδη δεσμευμένων ατόμων».

Από το πρωί σε όλο το ίντερνετ κυκλοφορεί αυτό το καρέ…

Παναγιώτης Μένεγος

Share
Published by
Παναγιώτης Μένεγος