Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.05.2023

Και άλλος ηθοποιός κατηγορούμενος για βιασμό στον εισαγγελέα

Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2020 και δεν τίθεται θέμα παραγραφής του καταγγελλόμενου αδικήματος.
Και άλλος ηθοποιός κατηγορούμενος για βιασμό στον εισαγγελέα

Ένας ακόμη ηθοποιός γνωστός για τις  τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις θα κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα του βιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, ο ηθοποιός αναμένεται να κληθεί ως ύποπτος εντός της εβδομάδας ενώ η καταγγέλλουσα, η οποία δεν έχει σχέση με τον χώρο του θεάτρου, κατέθεσε πως μετά τη γνωριμία της με τον ηθοποιό τον επισκέφθηκε στο σπίτι του, όπου εκείνος προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της. Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2020 γι’ αυτό και δεν τίθεται θέμα παραγραφής του καταγγελλόμενου αδικήματος.

Η συγκεκριμένη καταγγελία είχε γίνει αρχικά ενώπιον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και κατόπιν ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε μαζί με άλλους στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες και κάλεσαν την παθούσα να επιβεβαιώσει όσα αρχικά είχε περιγράψει, όπως και έγινε. Πάντως, όταν η Εισαγγελία λάβει γνώση και των εξηγήσεων που θα δώσει ο ηθοποιός, τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Εν τω μεταξύ, η προθεσμία του Πέτρου Φιλιππίδη για να δώσει ανωμοτί κατάθεση, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, λήγει εντός της εβδομάδας που αρχίζει από αύριο, οπότε ο ηθοποιός είτε θα πρέπει να εμφανιστεί στον εισαγγελέα είτε να ζητήσει νέα προθεσμία. Σε κάθε περίπτωση, ο Πέτρος Φιλιππίδης μπορεί να αποφύγει την αυτοπρόσωπη παρουσία ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, καταθέτοντας διά του δικηγόρου του γραπτό υπόμνημα παροχής εξηγήσεων. Μέχρι στιγμής, πάντως, παραμένει άγνωστη η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο ηθοποιός, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αρνηθεί τα όσα οι τρεις συνάδελφοί του τού έχουν καταλογίσει. Τα κακουργήματα που έχουν περιγράψει οι καταγγέλλουσες φέρονται να έχουν τελεστεί τα έτη 2008, 2010 και 2014. Ο γνωστός κωμικός πέρα από τις καταγγελίες των τριών γυναικών έχει να αντικρούσει και καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και οι οποίες δόθηκαν στον εισαγγελέα προς επιβεβαίωση των καταγγελλομένων. Αν τελικά ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία για τα τρία αυτά αδικήματα, που είναι όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να ξεκινήσει άμεσα νέα προκαταρκτική έρευνα και για τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από τέταρτη καταγγελία που έχει κατατεθεί εναντίον του για βιασμό. Η νέα αυτή καταγγελία προέρχεται από 24χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος σε κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια κατήγγειλε τον βιασμό του από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη πριν από 7 χρόνια, όταν ήταν 17 ετών. Τη συγκεκριμένη καταγγελία αποτιμά η ανακρίτρια προκειμένου να καθορίσει εντός των επόμενων ημερών τις περαιτέρω κινήσεις της. Το πιθανότερο είναι η μαρτυρία αυτή να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για διενέργεια έρευνας, εξέλιξη που μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για μια ακόμη κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.