Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.06.2022

Καπραβέλος: Το θέμα είναι να κρατήσουμε ανοιχτά τα νοσοκομεία, όχι τα σχολεία

«Είμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο από την αρχή της πανδημίας, χειρότερο και από τον περσινό Νοέμβρη. Η χώρα μου έχει γονατίσει», τονίζει ο διευθυντής ΜΕΘ στο ΓΝΘ «Παπανικολάου».
Καπραβέλος: Το θέμα είναι να κρατήσουμε ανοιχτά τα νοσοκομεία, όχι τα σχολεία

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και την κατάσταση στο ΕΣΥ ο διευθυντής ΜΕΘ στο ΓΝΘ «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Τα σχολεία δεν έπρεπε καν να ανοίξουν», είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη φάση δεν είναι θέμα να μην κλείσεις τα σχολεία, αλλά να κρατήσεις ανοιχτά τα νοσοκομεία», όπου η πίεση είναι «αφόρητη και δυσβάστακτη», τόνισε ο κ. Καπραβέλος ο οποίος εκτιμά πως «δεν είναι ώρα για πειράματα και να παίρνουμε το ρίσκο» και προέβλεψε πως η κινητικότητα στα σχολεία θα φέρει «ανεπανόρθωτη τραγωδία».

Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε ακόμη στο πρόβλημα που έχει προστεθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της νόσησης των υγειονομικών. Για παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου έχουν νοσήσει 55 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 22 γιατροί και 18 νοσηλευτές. Και εξέφρασε την ανησυχία του για το «τσουνάμι» των κρουσμάτων που φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον. Ένα τσουνάμι που «δεν βλέπουμε να ηρεμεί. Και αυτή είναι η μεγαλύτερή μας ανησυχία».

«Είμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο από την αρχή της πανδημίας, χειρότερο και από τον περσινό Νοέμβρη. Η χώρα μου έχει γονατίσει», πρόσθεσε.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.