Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
20.04.2021

Ιταλία: Κατέρρευσε νεκροταφείο-Εκατοντάδες φέρετρα βρέθηκαν στη θάλασσα [ΒΙΝΤΕΟ]

Εκατοντάδες φέρετρα έφυγαν από τη θέση τους όταν σημειώθηκε κατολίσθηση στην πλαγιά ενός λόφου στη βορειοδυτική Ιταλία, όπου βρισκόταν νεκροταφείο 100 ετών.

Βίντεο δείχνουν διασώστες σε βάρκες να αναζητούν τα περίπου 200 φέρετρα, όπως υπολογίζεται, στα νερά του Καμόλι, κοντά στη Γένοβα. 

Δυο παρεκκλήσια παρασύρθηκαν επίσης από την κατολίσθηση, πέφτοντας στα βράχια κάτω από το νεκροταφείο. 

Ο δήμαρχος του χωριού έκανε λόγο για «αδιανόητη καταστροφή».  

Οι τοίχοι του νεκροταφείου είχαν ενταφιασμένες σειρές από φέρετρα κατά τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο. Εργάτες που βρίσκοντας κοντά στο σημείο της κατολίσθησης κατέγραψαν τη στιγμή που άρχισαν να σείονται και να σπάνε οι τοίχοι.

Δευτερόλεπτα αργότερα κατέρρευσαν και άρχισαν να κυλάνε προς τη Θάλασσα της Λιγουρίας, κάτω από το ψαροχώρι. 

Φωτογραφίες δείχνουν φέρετρα να επιπλέον στα λασπωμένα νερά. 

«Αυτή η κατολίσθηση που συνέβη σήμερα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί ή να προβλεφθεί», σχολίασε ο Francesco Olivari, δήμαρχος του Καμόλι, μιλώντας στο CNN. 

Ντόπιοι εργάτες είχαν παρατηρήσεις ρωγμές στους βράχους και συνειδητοποίησαν πως υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης τις προηγούμενες ημέρες, σημείωσαν οι αρχές. 

«Η περιοχή είχε αποκλειστεί επειδή τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν περίεργοι ήχοι σαν κάτι να σπάει», σημείωσε ο Tino Revello, δημοτικός σύμβουλος, σε δηλώσεις στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. 

Δύτες, λιμενικοί και πυροσβέστες συμμετείχαν στην επιχείρηση περισυλλογής των φερετρών που είχαν απομείνει. 

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλέξει περίπου 10 από τα περίπου 200 φέρετρα, ενώ οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή κάτω από το νεκροταφείο μετά την κατολίσθηση για να σταματήσουν τα φέρετρα από το να επιπλέουν στη θάλασσα. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.