Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.11.2024

ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερ είχαν στόχο αμερικανικά κέντρα μελετών των συντηρητικών, σύμφωνα με τη Microsoft

Η Ρωσία διαψεύδει και δηλώνει ότι δεν καταλαβαίνει σε τι αναφέρεται η εταιρεία.
ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερ είχαν στόχο αμερικανικά κέντρα μελετών των συντηρητικών, σύμφωνα με τη Microsoft

Χάκερ που συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση προσπάθησαν να βάλουν στόχο τους ιστοτόπους δύο αμερικανικών κέντρων μελετών των συντηρητικών, το οποίο δείχνει ότι διευρύνουν τις επιθέσεις τους ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft.

Η εταιρεία λογισμικού σημείωσε ότι απέτρεψε τις προσπάθειες αυτές την περασμένη εβδομάδα παίρνοντας τον έλεγχο ιστοτόπων που οι χάκερ είχαν σχεδιάσει έτσι ώστε να “μιμούνται” ότι είναι οι ιστότοποι των δεξαμενών σκέψης The International Republican Institute και The Hudson Institute. Οι χρήστες των δύο ιστοτόπων που ανήκουν στα κέντρα μελέτης ανακατευθύνονταν από τους χάκερ σε ψεύτικες διευθύνσεις στο Ίντερνετ, στις οποίες τους ζητείτο να εισαγάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους πρόσβασης.

“Ανησυχούμε γιατί αυτές και άλλες προσπάθειες θέτουν απειλή για την ασφάλεια σε ένα διευρυνόμενο πεδίο ομάδων που συνδέονται και με τα δύο αμερικανικά πολιτικά κόμματα ενόψει των εκλογών του 2018”, υπογραμμίζει η Microsoft σε ανάρτηση στο ιστολόγιό της.

Στο κέντρο μελετών The International Republican Institute ανήκουν πολλά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, μεταξύ των οποίων ο Γερουσιαστής της Αριζόνα Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος έχει επικρίνει τις επαφές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Μόσχα.

Αντίστοιχα το The Hudson Institute, μια άλλη δεξαμενή σκέψης των συντηρητικών, φιλοξενεί συζητήσεις για θέματα όπως η κυβερνοασφάλεια, σύμφωνα με τη Microsoft. Επίσης έχει εξετάσει την άνοδο της κλεπτοκρατείας, ιδιαίτερα στη Ρωσία, και έχει υπάρξει επικριτικό προς τη ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times.

“Αυτοί (οι Ρώσοι) επιδιώκουν επιθέσεις που αντιλαμβάνονται ότι είναι προς δικό τους εθνικό συμφέρον”, δήλωσε στην εφημερίδα αυτή ο Έρικ Ρόζενμπαχ, διευθυντής του προγράμματος “Υπεράσπιση της Ψηφιακής Δημοκρατίας” στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Στόχος τους είναι “να προκαλέσουν αναστάτωση και να υποβαθμίσουν οποιαδήποτε ομάδα προκαλεί τον τρόπο που λειτουργεί η Ρωσία του Πούτιν εντός της χώρας και στον κόσμο”, πρόσθεσε.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε ότι η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες αυτές της Microsoft, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ που ερωτήθηκε σχετικά απάντησε πριν από λίγο ότι δεν μπορεί να τις καταλάβει.

“Δεν γνωρίζουμε για ποιους χάκερ μιλούν”, δήλωσε ο Πεσκόφ.

“(…) Για ποιον ακριβώς μιλάνε; Δεν καταλαβαίνουμε σε ποιες αποδείξεις και σε ποια βάση στηρίζουν αυτού του είδους τα συμπεράσματα. Λείπουν οι πληροφορίες (οι αποδείξεις) αυτές”, πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα το Interfax είχε μεταδώσει επικαλούμενο ρωσική διπλωματική πηγή που δεν κατονόμασε ότι “η Microsoft παίζει πολιτικά παιγνίδια”. “Οι (ενδιάμεσες) εκλογές (στις ΗΠΑ) δεν έχουν γίνει ακόμη, αλλά ήδη διατυπώνονται κατηγορίες”, δήλωσε ακόμη η διπλωματική πηγή που επικαλέστηκε το Interfax.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.