Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.12.2024

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ως γυναίκα νιώθω ότι αυτή η κίνηση έχει κάποια στοιχεία σεξισμού και ρατσισμού [BINTEO]

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, παραχώρησε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου και μίλησε για τα χειρουργεία, τη δίκη και τον αγώνα που δίνει.
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ως γυναίκα νιώθω ότι αυτή η κίνηση έχει κάποια στοιχεία σεξισμού και ρατσισμού [BINTEO]

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020, στην Κατερίνα Καινούργιου και την εκπομπή “Super Katerina” στον Alpha.

Η Ιωάννα παρευρέθηκε πριν από μερικές μέρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την έναρξη της δίκης της 36χρονης κατηγορούμενης, επιδεικνύοντας μεγάλη γενναιότητα, αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής. Η ίδια εμφανίστηκε φορώντας την ειδική προστατευτική μάσκα, μαντήλι στα μαλλιά και επιδέσμους να πλαισιώνουν ολόκληρο το πάνω μέρος του σώματος της κάτω από τη λευκή της μπλούζα, ενώ ήταν πολύ ψύχραιμη παρά το γεγονός ότι η κατηγορούμενη δεν παρέστη στη δίκη. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου, με την Ιωάννα να τονίζει πως θα είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση, ενώ κατά την έξοδό της από το δικαστήριο ανέφερε χαρακτηριστικά: “Προσπάθησε να με σκοτώσει. Και σήμερα με την απουσία της απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι”.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου άνοιξε την καρδιά της στην Κατερίνα Καινούργιου, η οποία – όπως είπε – δεν ένιωσε ότι κάνει μια επαγγελματική συνέντευξη, αλλά μία κουβέντα με μία φίλη της. Η παρουσιάστρια μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για την δύναμη της Ιωάννας και εξέφρασε την στήριξή της στον αγώνα που κάνει.

Η 32χρονη μίλησε για το το κύμα συμπαράστασης που την έκανε να πάρει δύναμη για να συνεχίσει να παλεύει, για τα χειρουργεία, για την πρώτη φορά που είδε τον εαυτό της στον καθρέφτη, αλλά και για την δίκη και την κατηγορούμενη.

“Με έχουν ενημερώσει οι δικηγόροι μου ότι εξετάζουν ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός. Φυσικά και με τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει και να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Όσα είπε στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη
“Από την αρχή που έγινε όλη αυτή η επίθεση, για μένα το μεγαλύτερο ερωτηματικό ήταν “γιατί”. Γιατί να δεχτώ αυτή την επίθεση, γιατί κάποιος να μου κάνει αυτό το κακό. Ήταν μεγάλη απογοήτευση για μένα και προσβολή. Και όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου που ταλαιπωρείται μαζί με μένα. Η επίθεση έγινε σε μένα, αλλά οι συνέπειές της είχαν αντίκτυπο στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στο επαγγελματικό μου περιβάλλον.

Δεν το γνωρίζω αν θα έρθει η κατηγορούμενη, όμως, όλη η συμπεριφορά της – που όλοι έχουμε δει – είναι αυτή. Έχει μια στάση που δεν έχει ίχνος μεταμέλειεας. Δεν έχει κατανοήσει πόσο σοβαρό είναι αυτό που έχει κάνει, ούτε μετά την πράξη της. Κρατάει μια απόσταση από όλο αυτό, σαν να μην την αφορά.

Είχα διάθεση να μιλήσω στο δικαστήριο. Ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει να πω κάτι, να πω μια κουβέντα. Όφειλα να μιλήσω μετά τη δίκη και να τοποθετηθώ πάνω στην απουσία της κατηγορούμενης. Ο κ. Κεχαγιόγλου μου εξέφρασε την συμπαράστασή του και προσπάθησε να μου εξηγήσει ότι είναι άλλος ο ρόλος του συνηγόρου και άλλος ο ρόλος ενός ανθρώπου που καταλαβαίνει τον πόνο μου και την ταλαιπωρία που έχω περάσει. Του είπα ότι το κατανοώ και δεν υπάρχει παρεξήγηση.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι θα είμαι εκεί σε κάθε δικάσιμο. Το οφείλω και στον εαυτό μου και στους ανθρώπους μου. Θα ήθελα να είναι εκεί η κατηγορούμενη. Λυπάμαι που δεν βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της. Αυτό επιβαρύνει την δική της θέση. Αποδεικνύει ξανά και ξανά, κάθε φορά που δεν θα έρχεται, ότι είναι αμετανόητη

Όταν είδα τις φωτογραφίες μου από το χειρουργείο με τα εγκαύματα, κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για τη γιατρό να μου εξηγήσει το μέγεθος και το βάθος της ζημιάς. Το δεύτερο που σκέφτηκα αμέσως είναι ότι αυτές τις εικόνες, όλο το διάστημα που ήμουν στο νοσοκομείο, η μητέρα μου έπρεπε να βρίσκει το θάρρος και το κουράγιο να τις αντιμετωπίζει. Γιατί αυτή ήταν η εικόνα μου μέσα στο νοσοκομείο. Το τρίτο είναι ότι κατάλαβα πόσο πολύ κοντά έφτασα στον θάνατο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα. Δυστυχώς, αυτές οι φωτογραφίες είναι ένας τρόπος κάθε φορά να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω να είμαι ποτέ ξανά αυτή που ήμουν.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου, δεν είχα δει καθόλου την εικόνα μου. Ούτε το πρόσωπό μου, ούτε τα χέρια μου, ούτε το σώμα μου. Είχα παντού εγκαύματα. Κάθε φορά που έπρεπε να αλλάξω γάζες, γύριζα αλλού το κεφάλι για να μην το αντικρίσω. Όσο πλησίαζε η ώρα του εξιτηρίου, οι ψυχολόγοι με πίεζαν να με αντικρίσω. Ήταν ένα βήμα που έπρεπε να κάνω. Έγινε πολύ σταδιακά και πολύ προσεκτικά. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να προετοιμαστεί ή να το αντιληφθεί.

Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα στο νοσοκομείο. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα όλο αυτό το διάστημα, ήταν όταν ερχόταν η στιγμή να μου πάρουν αίμα. Επειδή δεν έχω φλέβες στα χέρια μου, μού έπαιρναν από τη μηριαία αρτηρία και όταν ερχόταν αυτή η ώρα φοβόμουν πολύ. Είναι πολύ επίπονο. Ακόμη με τρομάζει όταν πρέπει να γίνει. Το δεύτερο ήταν στα πρώτα χειρουργεία που βρισκόμουν σε σοκ, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω και να μιλήσω με κανέναν και για να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου έλεγα “οκ, κορίτσι μου δεν έχεις κάτι να φοβάσαι, γιατί το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να πεθάνεις. Αυτή η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, είναι σαν να έχεις πεθάνει”. Εξίσωνα, δηλαδή, την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν με τον θάνατο. Σκεφτόμουν ότι μόνο καλύτερα μπορεί να πάει και ότι ήδη βρισκόμουν στο χειρότερο σημείο. Μόνο καλό μπορεί να σου κάνει το χειρουργείο.

Εγώ δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν από τους δύο. Όλα τα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και υπάρχουν στην δικογραφία εστάλησαν σε μένα και από τις δύο πλευρές. Ήμουν ευγενική και ειλικρινής. Δεν τους έχω πειράξει. Η κατηγορούμενη ξέρει ότι δεν είχα επαφή μαζί του, γιατί της το είπα και γιατί με παρακολουθούσε. Η μόνη επαφή που είχαμε με την δράστιδα ήταν μία φορά τον χρόνο ή κάθε δύο χρόνια σε κάποιο φιλικό σπίτι, σε γιορτές, και εκεί ανταλλάζαμε μία κουβέντα. Ούτε είχαμε επικοινωνία, ούτε ήμασταν φίλες, ούτε βγαίναμε έξω.

Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη δεν είναι θέμα φύλου. Είναι νομικό δικαίωμα του συνηγόρου να εξαιρέσει τις γυναίκες ενόρκους. Ως γυναίκα και όχι ως θύμα νιώθω ότι αυτή η κίνηση έχει κάποια στοιχεία σεξισμού και ρατσισμού. Όμως, θεωρώ ότι έχει αγγίξει όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως φύλου. Πιστεύω ότι οι ένορκοι άντρες και γυναίκες, θα δουν τα στοιχεία και την δικογραφία και θα πράξουν σωστά”.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.