Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.11.2024

Είναι ψευδείς οι υπογραφές στο αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία;

Σύμφωνα με δημοσίευμά του BBC, πολλές από αυτές έχουν προστεθεί από αυτοματοποιημένα bots, καθώς το αίτημα συνεχίζει να συγκεντρώνει εκατοντάδες υπογραφές ανά λεπτό. Πόσες φορές κατάφερε να ψηφίσει ένα μέλος της ιστοσελίδας 4chan με αυτό τον τρόπο;
Είναι ψευδείς οι υπογραφές στο αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία;

«Εισβολή» στο διαδικτυακό αίτημα για τη συλλογή υπογραφών με σκοπό τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία πραγματοποίησαν bots -προγράμματα που επιτελούν ένα συγκεκριμένο έργο με αυτοματοποιημένο τρόπο-, προσθέτοντας ψευδείς υπογραφές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, πριν από λίγες ημέρες έγινε αντιληπτό ότι χιλιάδες υπογραφές φαίνεται πως προέρχονταν από το Βατικανό και την Ανταρκτική.

Την ευθύνη για τα bots φαίνεται πως έχουν αναλάβει μέλη της ιστοσελίδας 4chan, όπως υποστηρίζουν σε αναρτήσεις τους στον ιστότοπο.

«Ψήφισα 33.000 φορές. Άφησα ένα script να ‘τρέχει’ όσο εγώ έκανα μπάνιο!», αναφέρει σε ανάρτησή του ένας χρήστης της ιστοσελίδας.

Η επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων που είναι υπεύθυνη για αυτά τα αιτήματα αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έχει αφαιρέσει συνολικά 77.000 υπογραφές και διερευνά την υπόθεση. Χιλιάδες υπογραφές από χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και οι Νότιες Νήσοι Σάντουιτς έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα και σύμφωνα με την επιτροπή η πλειονότητα των έγκυρων υπογραφών φαίνεται ότι προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, πολλές υπογραφές πιθανόν έχουν προστεθεί από αυτοματοποιημένα bots, καθώς το αίτημα συνεχίζει να συγκεντρώνει εκατοντάδες υπογραφές ανά λεπτό.

«Για κάθε ιστότοπο που έχει σχεδιαστεί ώστε να αλληλεπιδρά με τους χρήστες, χρειάζεται να υπάρχει ένας μηχανισμός για την αποφυγή αυτοματοποιημένων μέσων που προσπαθούν να προσθέσουν παράνομα περιεχόμενο», δήλωσε ο Ρικ Φέργκιουσον της εταιρείας ασφαλείας υπολογιστών Trend Micro. «Εάν οι ιστοσελίδες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα συστήματα, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα», τόνισε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει το BBC, η ιστοσελίδα της κυβέρνησης για αυτού του είδους αιτήματα δεν φαίνεται διαθέτει το αναγκαίο σύστημα για τον εντοπισμό bots.

«Είναι μεγάλο σφάλμα για μια ιστοσελίδα η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιείται από χιλιάδες ανθρώπους, να στερείται απλής προστασίας», πρόσθεσε ο Φέργκιουσον.

Η επιτροπή της αιτημάτων της Βουλής των Κοινοτήτων ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη διαδικασία για «οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.