Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.11.2024

Γιατί η Google «καταπίνει» χιλιάδες ρομαντικές και άλλες νουβέλες;

To Google Brain έχει «καταπιεί» χιλιάδες βιβλία για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των θρίλερ, ρομαντικών μυθιστορημάτων και άλλων ειδών.
Γιατί η Google «καταπίνει» χιλιάδες ρομαντικές και άλλες νουβέλες;

Όταν τα ρομπότ κατακτήσουν τον κόσμο, μπορεί να καταλήξουν να μιλάνε τόσο φυσικά, με τον τρόπο που κάνει τα ρομαντικά μυθιστορήματα και τα θρίλερ τα πιο δημοφιλή είδη μεταξύ των αναγνωστών. Η Guardian αναφέρει ότι η Google έχει «καταπιεί» χιλιάδες βιβλία για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των θρίλερ, ρομαντικών μυθιστορημάτων και άλλων ειδών.

Το θρίλερ της Φόρστερ είναι μόνο ένα από τα 11.000 μυθιστορήματα που έχουν χρησιμοποιήσει οι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένων των Oriol Vinyals και Andrew M Dai στο Google Brain για να βελτιώσουν το ομιλητικό στυλ του γίγαντα της τεχνολογίας. Αφού τάισαν αυτά τα βιβλία σε ένα νευρωνικό δίκτυο, το σύστημα ήταν σε θέση να δημιουργήσει άπταιστες, φυσικές φράσεις. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Google – που δεν ήθελε να κατονομαστεί – προϊόντα όπως το Google app θα είναι «πολύ πιο χρήσιμα αν μπορεί να συλλάβουν την διαφοροποίηση της γλώσσα καλύτερα».

Αρκετοί συγγραφείς, όπως και η Maria Rasenberger δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι βλέποντας άλλο ένα παράδειγμα του έργου συγγραφέων που καταναλώνεται χωρίς απόδοση ή αμοιβές.

«Η εν λόγω έρευνα χρησιμοποιεί αυτά τα μυθιστορήματα για τον ακριβή σκοπό που προορίζεται από τους δημιουργούς τους – να διαβαστούν» είπε η Rasenberger στη Guardian. «Δεν πρέπει να έχει σημασία αν πρόκειται για μια μηχανή ή έναν άνθρωπο που κάνει την ανάγνωση, ειδικά όταν πίσω από το μηχάνημα στέκεται μια εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων που έχει το χρόνο και τρόπους να αποκομίσει κέρδη από το δημιουργικό περιεχόμενο, χωρίς να αποζημιώνει τους δημιουργούς αυτού του περιεχομένου.»

Πηγή: Flavorwire

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.