Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.11.2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέσυρε το σποτ με τον Χρήστο Λούλη

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε.
Η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέσυρε το σποτ με τον Χρήστο Λούλη

Μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε, σε λιγότερο από 24 ώρες από την κυκλοφορία του, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να αποσύρει το σποτ «Μένουμε Ασφαλείς» με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Λούλη (το βίντεο υπάρχει ακόμα πάντως στον λογαριασμό της στο YouTube).

Διαβάστε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης;

«Η Πολιτική Προστασία ενώνει, δεν θέλουμε να διχάζει.

Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας,  δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Οταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».

Η καμπάνια, λοιπόν, συνεχίζεται με το παρακάτω σποτ που έκανε πρεμιέρα στον Facebook λογαριασμό του Υφυπουργo;y παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου (που έκανε μάλιστα ο ίδιος το εξής σχόλιο στην ανάρτησή του: “Ας βγουν οι θιγμένοι αρσενικοί φίλοι της χειραφετημένης ηρωίδας του σποτ να μιλήσουν για τον «σεξιστικό» επιθετικό της λόγο, να γελάσουμε και λίγο…”).

Λέμε όχι στην επιπολαιότητα και την ανοησία. Αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, κρατάμε αποστάσεις, προστατεύουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Ο ιός είναι ακόμη εδώ. #μενουμεασφαλειςΥΓ. Η αγωνία να «πολιτικοποιηθεί» μια καμπάνια που αφορά καθολικά την υγεία όλων μας και δεν χωράει στο στενό κοστούμι των identity politics, προδίδει άγχος και αδυναμία κατανόησης του νέου περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Gepostet von Akis Skertsos am Samstag, 9. Mai 2020

 
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.