Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.05.2023

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προσφεύγει στο Στε για την απαγόρευση συναθροίσεων

«Η απαγόρευση πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος του άρθρου 11 Σ, δεν τελεί σε αναλογικότητα προς το σκοπό που φέρεται να επιδιώκει, δηλαδή την προάσπιση της δημόσιας υγείας και εγκυμονεί κινδύνους για την άσκηση των πολιτικών ελευθεριών».
Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προσφεύγει στο Στε για την απαγόρευση συναθροίσεων

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της Επικράτειας στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020 ώρα 9.00 μ.μ,  με την οποία προβλέπεται και επιβολή διοικητικών προστίμων σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης σε νομικά και φυσικά πρόσωπα που οργανώνουν συναθροίσεις καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Κατανοούμε απολύτως την ανάγκη οι φετινές εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου να γίνουν υπό συνθήκες σεβασμού της κρίσιμης υγειονομικής κατάστασης. Η γενική και καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων, όμως, πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος του άρθρου 11 Σ, δεν τελεί σε αναλογικότητα προς το σκοπό που φέρεται να επιδιώκει, δηλαδή την προάσπιση της δημόσιας υγείας και εγκυμονεί κινδύνους για την άσκηση των πολιτικών ελευθεριών. Αναμένουμε την κρίση του δικαστηρίου.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.