Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.12.2022

H Πόλη του Μεξικού έχει σκεπαστεί από ηφαιστειακή τέφρα

Μετά την επαναδραστηριοποίηση του ηφαστείου Ποποκατέπετλ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.
H Πόλη του Μεξικού έχει σκεπαστεί από ηφαιστειακή τέφρα

Βροχή ηφαιστειακής τέφρας έπληξε σήμερα πολλές συνοικίες της Πόλης του Μεξικού, μετά την επαναδραστηριοποίηση του ηφαστείου Ποποκατέπετλ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Από την τέφρα έχει πληγεί κυρίως το νότιο τμήμα της πρωτεύουσας καθώς και έξι άλλες πόλεις, στα δυτικά και τα βορειοδυτικά του ηφαιστείου, διευκρίνισε το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης Καταστροφών.

Νωρίς το πρωί, πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας αιφνιδιάστηκαν όταν βρήκαν τα αυτοκίνητά τους καλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα στάχτης. “Χθες το έπλυνα και σήμερα, όταν σηκώθηκα, ήταν όλο γκρι και βρόμικο”, σχολίασε ο 27χρονος Λουίς Κάρλος Καράνσα, που κατοικεί κοντά στο αεροδρόμιο και εργάζεται ως οδηγός για την Uber.

Η δικηγόρος Μαρία Ελένα Γκονσάλες, 43 ετών, περιέγραψε πώς τα δύο παιδιά της βάλθηκαν να ζωγραφίζουν με το δάχτυλο πάνω στον “καμβά” της τέφρας.

Το ηφαίστειο παρουσίαζε έντονη δραστηριότητα μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, (11.30 ώρα Ελλάδας) αλλά πλέον έχει επανέλθει στο φυσιολογικό επίπεδο δραστηριότητάς του. Για προληπτικούς λόγους, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ζήτησε από τους κατοίκους να σκουπίσουν την τέφρα από τις στέγες και τα πεζοδρόμια, να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με υγρά μαντίλια, να πλένουν τα μάτια και το στόμα τους με καθαρό νερό και να μην φορούν φακούς επαφής.

Το Ποποκατέπετλ είναι το δεύτερο ψηλότερο ηφαίστειο του Μεξικού, καθώς φτάνει τα 5.452 μέτρα. Πολύ συχνά εκτοξεύει στην ατμόσφαιρα καπνό και στάχτες, σε ύψος που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 10 χιλιόμετρα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.