Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2022

Xίος: Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη 23χρονος Σύριος επειδή έδωσε νερό και φαγητό σε πρόσφυγες

Το έγκλημα του ήταν ότι έδωσε νερό και φαγητό σε 11 πρόσφυγες, κυρίως από την Παλαιστίνη.
Xίος: Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη 23χρονος Σύριος επειδή έδωσε νερό και φαγητό σε πρόσφυγες

Ένας 23χρονος με καταγωγή από τη Συρία συνελήφθη το Σάββατο 4 Ιουνίου στα Καρδάμυλα της Χίου με την κατηγόρια ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια» και «δυσχέρανε τις έρευνες των ελληνικών αρχών».

Ο Σύριος προσέφερε νερό και φαγητό σε 11 νεοεισερχόμενους πρόσφυγες, κυρίως από την Παλαιστίνη, που είχαν μείνει κρυμμένοι για ώρες στα βουνά της περιοχής φοβούμενοι ότι αν γίνουν αντιληπτοί θα έχουν την τύχη πολλών εκατοντάδων προσφύγων που βρέθηκαν να θαλασσοπνίγονται μέσα σε liferaft, αμέσως μετά την άφιξη τους σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Γιώργου Παραγούδη για την Eφ.Συν, οι έντεκα είναι μέρος μιας ομάδας 18 ατόμων που είχαν βγει στα ΒΑ παράλια της Χίου, την Παρασκευή το μεσημέρι με τους επτά από αυτούς να παραλαμβάνονται αυθημερόν από την Υπάτη Αρμοστεία και να οδηγούνται στη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά.

Η ομάδα των έντεκα, υπό την απειλή μιας βίαιης επαναπροώθησης έμεινε κρυμμένη μέχρι εξαντλήσεως. Όταν η πείνα και η δίψα τους κατέβαλε, ένας εξ αυτών επικοινώνησε με φιλικό του πρόσωπο στη Γερμανία ζητώντας βοήθεια.

Ο κάτοικος Γερμανίας , πιθανότατα Σύριος με τη σειρά του επικοινώνησε με τον 23χρονο Σύριο που εργάζεται στη περιοχή, παρακαλώντας τον να βοηθήσει τους τρομαγμένους πρόσφυγες με νερό και φαγητό.

Στη συνέχεια, ο Σύριος τους εντόπισε και αφού οι έντεκα του έδωσαν κάποια χρήματα που δεν υπερέβαιναν τα 100 ευρώ, έφυγε και επέστρεψε με τα αναγκαία τρόφιμα και τα νερά.

Ο 23χρονος δικάζεται σήμερα Δευτέρα με την αυτόφωρη διαδικασία σε βαθμό πλημμελήματος ενώ ανάλογες κατηγορίες αντιμετωπίζει πλέον και ο κάτοικος Γερμανίας που ειδοποίησε τον 23χρονο.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.