Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.06.2022

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για δίωξη Στ. Πουλημένη: Οι δικαστές να λάβουν υπόψιν την ευρωπαϊκή νομοθεσία anti-SLAPP 

Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα τονίζουν ότι το ελληνικό δικαστήριο θα πρέπει να λάβει υπόψιν την πρόσφατη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία δημοσιογράφων και πολιτών από στρατηγικές μηνύσεις εταιρειών.
Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για δίωξη Στ. Πουλημένη: Οι δικαστές να λάβουν υπόψιν την ευρωπαϊκή νομοθεσία anti-SLAPP 

Να προστατεύσει δημοσιογράφους από στρατηγικές μηνύσεις εταιρειών που θίγονται από αποκαλύψεις, ζητούν από την ελληνική Δικαιοσύνη οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, με αφορμή την εξοντωτική αγωγή υψηλόβαθμου στελέχους της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατά του Alterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη που εκδικάζεται σήμερα.

Μάλιστα, τους ζητάται ως αποζημίωση το υπέρογκο ποσό των 100.000 ευρώ αλλά και η προσωπική κράτηση της δημοσιογράφου, στην περίπτωση που δεν καταβληθεί το όποιο ποσό επιδικαστεί επειδή σε ρεπορτάζ της ανέφερε επώνυμα το στέλεχος της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε ως καταδικασθέντα σε δημόσια δίκη για παράβασεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από την Ελληνικός Χρυσός.

Ειδικότερα, με ανάρτηση στο Twitter, οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα τονίζουν ότι το ελληνικό δικαστήριο που κρίνει την υπόθεση θα πρέπει να λάβει υπόψιν την πρόσφατη ενωσιακή νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία δημοσιογράφων και πολιτών από στρατηγικές μηνύσεις εταιρειών, που αποσκοπούν στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωσή τους, ώστε να εμποδίζεται η συμμετοχή τους στα κοινά. (SLAPP – Strategic lawsuit against public participation, Στρατηγικές Μηνύσεις κατά της Δημόσιας Συμμετοχής).

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.