Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.09.2024

Π. Μαρινάκης: Αυτονόητη η κομματική πειθαρχία, όχι όμως για τον Α. Σαμαρά

Ζήτημα κομματικής πειθαρχίας πλην του Αντώνη Σαμαρά, έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τους βουλευτές της ΝΔ, αναφορικά με την ψήφιση της τροπολογίας για τους μετανάστες εργάτες γης.
Π. Μαρινάκης: Αυτονόητη η κομματική πειθαρχία, όχι όμως για τον Α. Σαμαρά

Κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τους μετανάστες εργάτες γης για όλους τους βουλευτής της ΝΔ, εκτός του Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαρας, από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νσχ και τροππολογίες, θα ισχύσει και σε αυτή την ψήφιση, οπότε ναι, η απάντηση είναι ότι αυτονοήτως θα υπάρχει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια «ρύθμιση που έχει μόνο οφέλη για τη χώρα, καθώς βάζει τάξη στο καθεστώς των αλλοδαπών που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ενισχύει και τη δημόσια ασφάλεια».

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ακόμη ότι η ρύθμιση αφορά συνολικά 30.000 μετανάστες.

Ά. Γεωργιάδης: «Αίτημα όλων των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ελλάδος»

«Το αίτημα για τη νομιμοποίηση των “εργατών γης” στην Ελλάδα αποτελεί, διαχρονικά, επίσημο αίτημα όλων των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ελλάδος». Αυτό δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνης Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι οι αγροτικοί φορείς έχουν ερωτηθεί και είναι ενήμεροι πριν κατατεθεί η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία στη χώρα μας σε παράνομους μετανάστες οι οποίοι εργάζονται τα τρία τελευταία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Αφορμή της αντίδρασης του κ. Γεωργιάδη ήταν η αμφισβήτηση του εισηγητή των Σπαρτιατών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, Πέτρου Δημητριάδη για το «αν είχαν ενημερωθεί οι αγροτικοί συνεταιρισμοί», και οι αναφορές του ότι «με την τροπολογία, η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα στους παράνομους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, δίνοντας τους κίνητρα».

Η σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, η ψήφιση του οποίου αναμένεται να διεξαχθεί αύριο.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.