Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
14.08.2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εγώ είμαι φασίστας» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

«Εγώ είμαι φασίστας. Δικάζομαι για τα φρονήματά μου; Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει;» αναρωτήθηκε σήμερα ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος του Γιάννη Λαγού, στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εγώ είμαι φασίστας» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

«Ναζί και φασίστας» δήλωσε σήμερα ο πατέρας του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπου εξετάστηκε κι απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του εντολέα του, Γιάννη Λαγού.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, αντιδρώντας στην απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του εντολέα του δήλωσε σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής:

«Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Δικάζομαι για τα φρονήματά μου; Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει;».

«Με την αίτηση αναστολής ζητάμε και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης γιατί δεν δικάζονται ιδέες… Κομμουνιστές και μπολσεβίκοι διαδήλωσαν απ’ έξω…» σημείωσε αναφερόμενος στη μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Ο κ. Πλεύρης στην επιχειρηματολογία του τόνισε ότι ο «κύριος Λαγός δήλωσε πολιτικός κρατούμενος. Αυτή είναι μια δήλωση όχι δίκη του αλλά το είχε πει ο προηγούμενος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, και η πρόεδρος της Δημοκρατίας που πολιτικοποίησε τη δίκη.

Το δικαστήριο, το πρωτόδικο, δέχεται αυτά τα πράγματα. Όταν λέει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια. Δικάστηκαν πρωτοδίκως ιδέες γιατί εδώ μιλάμε για το φασισμό και το ναζισμό. Στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν βγήκαν έξω οι μάρτυρες κατηγορίας. Παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του κατηγορούμενου.

Έχουμε πλήρη ακυρότητα. Οι μάρτυρες κατηγορίας ήσαν προκατειλλημένοι, ήρθαν εδώ και μιλούσαν ενάντια της Χρυσής Αυγής, ήταν εχθροί της.

Μία συγκέντρωση όχλου, δικαιωματιστών, κομμουνιστών φώναζαν και κινδύνευε η ζωή μας.

Τι φωνάζαν; Θάνατος στους φασίστες. Εγώ είμαι φασίστας. Δικάζομαι για τα φρονήματά μου; Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει;

Η εισαγγελεύς της πρωτόδικης δίκης είπε ότι η οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν είναι εγκληματική και της επετέθησαν. Για την αίτηση που υποβάλαμε για την αναστολή δεν είναι μόνο οι λόγοι που απαιτεί ο νόμος αλλά και η αποκατάσταση του κύρους της δημοκρατίας γιατί οι ιδέες δε δικάζονται. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.