Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.09.2024

Χάρης Δούκας: Εγκαινίασε την παιδική χαρά στην Ακρόπολη

«Δημιουργούμε σύγχρονους, ασφαλείς και ελεύθερους χώρους παιχνιδιού στις γειτονιές της πόλης μας».
Χάρης Δούκας: Εγκαινίασε την παιδική χαρά στην Ακρόπολη

Την πρότυπη παιδική χαρά «Κήπος της Ακροπόλεως», με θέα τον Ιερό Βράχο σε υλοποίηση με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», εγκαινίασε χθες, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Η ιδέα και η εκπόνηση των μελετών πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) ενώ την απαιτούμενη βεβαίωση καταλληλότητας εξέδωσε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «”Ο Κήπος της Ακρόπολης”, έχει το προνόμιο να βλέπει τον Ιερό Βράχο και νομίζουμε ότι οι μικροί μας φίλοι θα την χαρούν ιδιαίτερα» και προσέθεσε: «Αυτή η παιδική χαρά έχει μία ακόμη ιδιαιτερότητα. Με πρωτοβουλία της Κοινωνίας των Πολιτών, θα παρέχονται εθελοντικές υπηρεσίες φύλαξης και εποπτείας του χώρου, σε συνεργασία βεβαίως με τις υπηρεσίες του Δήμου. Η παιδική χαρά “Ο Κήπος της Ακρόπολης” είναι μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο. Εφαρμόζουμε ένα εντατικό πρόγραμμα και δημιουργούμε σύγχρονους, ασφαλείς και ελεύθερους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά στις γειτονιές της πόλης μας, αναγκαίους για την ψυχοκινητική τους ανάπτυξη».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά, είτε συνοδευόμενα από τους γονείς και κηδεμόνες τους είτε ως μέλη σχολικών ομάδων της περιοχής, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες δημιουργίας βοτανόκηπου σε συνεργασία με την εταιρεία Symbeeosis και να ακούσουν παραμύθια. Ακολούθησε αγιασμός, παρουσία της ιδρύτριας της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Λυδίας Καρρά, και του Chief Operating Officer του Ιδρύματος Ωνάση, Χρόνη Λιλλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στη συνέχεια, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ιστορικής Ανάδειξης της Πόλης των Αθηνών, Άρτεμις Σκουμπουρδή, παρουσίασε την ιστορία του Κήπου της Ακροπόλεως και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή μουσική και παράσταση Καραγκιόζη από τον Θίασο Χαρίδημου.

Η παιδική χαρά, έκτασης 2.440 τ.μ., ενσωματώνει το φυσικό στοιχείο. Οι χώροι παιχνιδιού είναι οργανωμένοι σε δύο επίπεδα: Στο κατώτερο, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και είναι προσβάσιμο και με αναπηρικό αμαξίδιο, τοποθετήθηκαν ένα ξύλινο σπιτάκι και ένα άλογο με κάρο για παιχνίδια ρόλων και ελεύθερο παιχνίδι. Επίσης, μία κούνια τύπου “φωλιά” και ένα αισθητηριακό παιχνίδι ήχου και επικοινωνίας προσθέτουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Στη νότια πλευρά, κατασκευάστηκε ένα πέτρινο καθιστικό για τους γονείς και τους κηδεμόνες. Το ανώτερο επίπεδο, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, διαθέτει εξοπλισμό για δραστηριότητες αναρρίχησης, ισορροπίας και ολίσθησης. Στο ξέφωτο του ελαιώνα δημιουργήθηκε μια χωμάτινη “σκηνή”, 40 εκατοστά ψηλότερη από το πλακόστρωτο με κερκίδες, ιδανική για ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια όπως κουτσό, λάστιχο, κρυφτό, κυνηγητό και τυφλόμυγα, καθώς και άλλες δραστηριότητες.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.