Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.10.2023

Φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης: Οι καλύτερες επιλογές και αυτό που πρέπει να αποφεύγετε

Ο γλυκός πειρασμός που δύσκολα κόβεται, αλλά αντικαθίσταται με ευκολία.
Φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης: Οι καλύτερες επιλογές και αυτό που πρέπει να αποφεύγετε

Έχετε αρκετούς λόγους για να μείνετε μακριά από τη ζάχαρη, η κατανάλωση της οποίας έχει συνδεθεί με πολλούς και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Το εγχείρημα όμως είναι δύσκολο, για πολλούς ακατόρθωτο, καθιστώντας τα φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης αναγκαίο κακό.

Γνωρίζετε όμως πραγματικά, πόσο υγιεινά είναι τα εναλλακτικά υποκατάστατα που έχετε επιλέξει;

Δείτε παρακάτω τα 5 φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης, καθώς και ποιο από αυτά πρέπει να αποφεύγετε.

Νέκταρ αγαύης: Οι πιστοί της υγιεινής διατροφής την έχουν ανακαλύψει πρόσφατα, η αγαύη όμως χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στο Μεξικό, τη χώρα προέλευσής της, για τις γλυκαντικές και φαρμακευτικές ιδιότητές της, καθώς και για την παραγωγή του ποτού τεκίλα. Αν και είναι πλούσια σε φρουκτάνες και σαπωνίνες, που της προσδίδουν αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και ανοσοποιητικές ιδιότητες, η εμπορικά παραγόμενη αγαύη χάνει όλες αυτές τις ιδιότητες πριν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων εξαιτίας της υψηλής θερμότητας που εφαρμόζεται κατά την εξαγωγή της. Έτσι το σιρόπι αγαύης καταλήγει να είναι ένα σιρόπι τόσο πλούσιο σε φρουκτόζη, το οποίο είναι χειρότερο ακόμη και από τη λευκή ζάχαρη.

Ζάχαρη καρύδας: Είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και Β6, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και την τόνωση της ενέργειας, καθώς και λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, όπως το γλουταμινικό οξύ, που βοηθάει τις μεταβολικές λειτουργίες του σώματος. Ένα από τα βασικά της πλεονεκτήματα, είναι ότι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (350, καθιστώντας την ιδανική για τους διαβητικούς και όσους θέλουν να αποφύγουν την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο και ψευδάργυρο και έχει διπλάσια ποσότητα σιδήρου και τετραπλάσια ποσότητα μαγνησίου από την καστανή ζάχαρη.

Σιρόπι σφενδάμου: Όταν καταναλώνεται με μέτρο, αυτό το φυσικό σιρόπι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, καθώς αποτελεί ιδανική επιλογή για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και άλλες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, αποτελεί καλή πηγή μαγγανίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου, ενώ έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Μέλι: Πρόκειται για την πιο δημοφιλή εναλλακτική της ζάχαρης. Παρότι το μέλι του εμπορίου έχει γενικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το μέλι manuka, το οποίο παράγουν μέλισσες που τρυγούν τεϊόδεντρα, πιστεύεται ότι είναι το καλύτερο λόγω των αντιβακτηριακών ενώσεων που περιέχει.

Μελάσα: Παράγεται από το ζαχαροκάλαμο κατά την επεξεργασία για την εξαγωγή της λευκής ζάχαρης. Δεν έχει τόσο γλυκιά γεύση, αλλά έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία από τη ζάχαρη. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σελήνιο και χαλκό.

(Πηγή)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.