ΦΑΓΗΤΟ & ΠΟΤΟ

Michelin 2022: Δύο αστέρια για το Delta – Από ένα αστέρι σε Zillers και Soil

«Ως το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα βιώνει μία πλήρη γαστρονομική αναγέννηση, χάρη σε ταλαντούχους chefs που έρχονται στην πρωτεύουσα για να ξεκινήσουν τα εστιατόριά τους. Κάποιοι από αυτούς έρχονται από τα ελληνικά νησιά με δίψα για αναζωογόνηση στην Αθήνα, ενώ άλλοι επιστρέφουν στις ρίζες τους αφού έχουν αποκτήσει εμπειρίες στη Βόρεια Ευρώπη. Όλοι τους, όμως, είναι επαγγελματίες με πάθος που θέλουν, με όλη τους την καρδιά, να λάμψει η γαστρονομική σκηνή της Πόλης του Βιολεττί Στέμματος», δήλωσε ο Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών MICHELIN. 

«Ταυτόχρονα, αυτοί οι σεφ συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τη σημασία της βιωσιμότητας στο φαγητό και αναδεικνύουν τη σημασία των τοπικών προϊόντων, που κάποιες φορές προέρχονται από το δικό τους κήπο και είναι δικής τους παραγωγής», πρόσθεσε.

Δύο αστέρια Michelin κατέκτησε το εστιατόριο Delta, το οποίο βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Ο χώρος και το τριγωνικό σχήμα αυτού του εστιατορίου στον πέμπτο όροφο του κτιρίου αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη», αναφέρει στη σχετική περιγραφή.

«Οι δύο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Βόρειας Ευρώπης, επέστρεψαν στην πατρίδα τους για να εφαρμόσουν σκανδιναβικές τεχνικές και έννοιες στα ελληνικά υλικά», προσθέτει, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, δύο νέα εστιατόρια απέκτησαν ένα αστέρι Michelin. Πρόκειται για το Soil στο Παγκράτι του Τάσου Μαντή και του Αλέξανδρου Μουρίδη και το The Zillers με έμπνευση δια χειρός Παύλου Κυριακή στην ταράτσα του The Zillers Boutique Hotel.

Ο οδηγός Michelin σημειώνει χαρακτηριστικά για το Soil. «Εδώ ο σεφ Τάσος Μαντής δημιουργεί σύγχρονη εποχική κουζίνα με κλασικές τεχνικές, με σταθερή βάση την ελληνική μαγειρική και μια σκανδιναβική πινελιά. Το μενού επιβεβαιώνει την ιδέα του εστιατορίου «από αγρόκτημα σε τραπέζι», με ιδιαίτερη έμφαση στα λαχανικά, τα βότανα και τα βρώσιμα λουλούδια από τον κήπο της κουζίνας του σεφ στο Αλεποχώρι».

Στο The Zillers, από την άλλη, «ο σεφ Παύλος Κυριάκης προσφέρει δύο σύγχρονα μενού γευσιγνωσίας στα οποία προβάλλει τη «δημιουργική του φιλοσοφία που ερμηνεύει ξανά ποιοτικά υλικά και παραδόσεις με σύγχρονο τρόπο». Το αστέρι τους διατήρησαν Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos και Βαρούλκο Seaside, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική τους γαστρονομική πορεία, ενώ η Σπονδή έχασε το δεύτερο αστέρι που κατείχε επί χρόνια.

Την τιμητική διάκριση Bib Gourmand έλαβαν Cerdo Negro 1985, Nolan και Οικείο. Το Bib Gourmand χρησιμοποιείται από τη Michelin από το 1997 ως ένδειξη αναγνώρισης της καλής ποιότητας-τιμής των εστιατορίων. 

Τέσσερα εστιατόρια κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στις επιλογές του οδηγού Michelin.

Πρόκειται για τα:

  • Hervé’s
  • Λινού Σούμπασης και Σια
  • Merceri
  • VERi TABLE

ΠΗΓΗ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA