Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
26.01.2022

Ενισχυτικές δόσεις κατά της Covid-19 έως και το 2023 εξετάζει η Μεγάλη Βρετανία

Οι Βρετανοί σύντομα θα κληθούν να κάνουν και τέταρτη ενισχυτική δόση έναντι του νέου κορωνοϊού, ενώ η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να χορηγούνται δόσεις εμβολίων μέσα στο 2022 και το 2023.

Οι Βρετανοί σύντομα θα κληθούν να κάνουν και τέταρτη ενισχυτική δόση έναντι του νέου κορωνοϊού, ενώ η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να χορηγούνται δόσεις εμβολίων μέσα στο 2022 και το 2023, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν νέες παραλλαγές ή μεταταλλάξεις του ιού.

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σατζίντ Τζαβίντ, με αφορμή την ανακοίνωση ότι η Βρετανία υπέγραψε συμφωνίες για παραλαβή 114 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, 60 εκατ. από τη Moderna και 54 εκατ. Pfizer/BioNTech, εμβόλια που θα προστεθούν στα 100 εκατ. δόσεις εμβολίων που έχουν ήδη παραγγελθεί από τις Pfizer, Novavax και Sanofi.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας, «χάρη στην Ομάδα Κρούσης για τα εμβόλια, η χώρα έχει εξασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις ώστε να ελέγχεται η πανδημία και οι αυτές οι νέες συμφωνίες εξασφαλίζουν την προστασία των Βρετανών στην επόμενη διετία και αν χρειαστεί και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Εξήγησε δε ότι οι συμφωνίες προβλέπουν ότι αν χρειαστεί προσαρμογή σε νέες παραλλαγές ή μεταλλάξεις, αυτή θα γίνει.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το κόστος αυτών των συμφωνιών, αν και σύμφωνα με τους βρετανικούς Times υπολογίζεται σε 2 δισ. στερλίνες (περίπου 3 δισ. ευρώ). Υπολογίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξασφαλίσει εμβόλια ώστε αν εμβολιάσει το σύνολο των πολιτών του έξι φορές.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς θα εξελιχθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Βρετανία, καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η χορήγηση τρίτης δόσης στους κάτω των 40 ετών. 

Βεβαίως, όλα αυτά αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την ανισότητα που προκαλούν οι οικονομικές δυνατότητες μεταξύ των χωρών του πλανήτη, όταν υπάρχουν χώρες που σχεδιάζουν την 6η δόση για τους πολίτες τους και άλλες, ιδίως στην Αφρική, ίσα που έχουν καταφέρει να εμβολιάσουν πλήρως (δύο δόσεις) μόλις το 3% του πληθυσμού τους.

Πηγή

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.