Έλληνας έκανε φοβερή αρχιτεκτονική πρόταση για την όχθη του ποταμιού της Σεούλ
Η νέα urban στρατηγική της Σεούλ αλλάζει το πρόσωπο της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας και κάνει πιο ισχυρή την χωρική σύνδεση μεταξύ του ποταμού και της πόλης. Η κατασκευή αποτελείται από μια πλατφόρμα για τη θέα, η οποία περικυκλώνει το φλούο σπιράλ.
Ο Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος βασίζεται στο μυθολογικό υποβρύχιο του Ιουλίου Βερν και προτείνει την δημιουργία μιας κατασκευής, από όπου μπορούν οι κάτοικοι και οι τουρίστες να παρατηρούν την πόλη και να βλέπουν το μέλλον. Πανοραμική θέα από την πλατφόρμα και την ταράτσα και μια καδραρισμένη θέα από τα εσωτερικά μπαλκόνια περιμένουν όσους περάσουν από την πόλη της Σεούλ.
Ένας αντίστροφος διπλός θόλος διαμορφώνεται από τα γεωμετρικά στοιχεία της σπειροειδούς κίνησης. Το κέλυφος σε σχήμα λεκάνης αποτελείται από ένα χαλύβδινο τρισδιάστατο δοκάρι επικαλυμμένο με υδατοστεγές μεταλλικό δέρμα. Ο σχεδιασμός δημιουργεί μια ευρύτερη πλωτή βάση και λειτουργεί επίσης ως εξωτερικός σύνδεσμος των πύργων της μαρίνας.
Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση πλημμυρών του ποταμού han, ο σχεδιασμός υιοθετεί μια προσέγγιση ευελιξίας. Η πλωτή δομή συνδέεται με τη γέφυρα πρόσβασης πεζών μέσω μιας μεταλλικής γέφυρας, όπως διαβάζουμε στο Design Boom, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την κλίση σε μια προσιτή κατάσταση για το κοινό κατά τη διάρκεια των κανονικών επιπέδων πλημμύρας.