Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος με εγγύηση ο τραγουδιστής R. Kelly που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες

Ο τραγουδιστής της R&B R. Kelly (Ρόμπερτ Κέλι) αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα αφού τελικά κατέβαλε εγγύηση και δήλωσε αθώος στις κατηγορίες ότι κακοποίησε σεξουαλικά τέσσερα θύματα, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικες γυναίκες.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Σικάγο ντυμένος με την πορτοκαλί φόρμα των κρατούμενων κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισής του μέσω του συνηγόρου του Στιβ Γκρίνμπεργκ.

Λίγες ώρες αργότερα, ο R. Kelly κατέβαλε τελικά το απαιτούμενο ποσό των 100.000 δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

Στις 5:30 μ.μ. τοπική ώρα εμφανίστηκε να αποχωρεί από τη φυλακή της κομητείας Κουκ, ενώ πλήθος δημοσιογράφων περίμενε έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο τραγουδιστής πέρασε το Σαββατοκύριακο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αφού απαγγέλθηκαν 10 κατηγορίες εναντίον του.

Η εγγύηση είχε οριστεί σε ένα εκατομμύριο δολάρια (250.000 δολάρια για κάθε υποτιθέμενο θύμα) και για να αποφυλακιστεί έπρεπε να πληρώσει το 10% του συνόλου ή 100.000 δολάρια σε μετρητά.

Ο Γκρίνμπεργκ δήλωσε στον δικαστή ότι ο καλλιτέχνης δυσκολεύεται να πληρώσει το 10% της εγγύησης, επειδή τα οικονομικά του «είναι σε χάος» και οφείλει σχεδόν 170.000 δολάρια σε διατροφή παιδιού.

Επίσης ανέφερε ότι ο πελάτης του κινδυνεύει με έξωση από το στούντιο ηχογράφησης, επειδή δεν έχει καταβάλλει το ενοίκιο 160.000 δολ.

Εν τω μεταξύ, ο Μάικλ Αβενάτι, δικηγόρος δύο φερόμενων θυμάτων του R. Kelly, δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει παραδώσει στους εισαγγελείς βίντεο που, όπως ισχυρίστηκε, δείχνει ένα 14χρονο κορίτσι να έχει σεξουαλική επαφή με τον τραγουδιστή.

Το βίντεο είναι διάρκειας 55 λεπτών χρονολογείται από το 1999 ή το 2000 και σύμφωνα με το TMZ δεν διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για το ίδιο κορίτσι που εμφανίζεται σε άλλο βίντεο.

«Αν τα θύματα αυτά δεν ήταν μαύρες γυναίκες κι αν δεν προέρχονταν, σε πολλές περιπτώσεις, από οικογένειες σε μειονεκτική θέση, χαμηλότερης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, αυτός ο τύπος δεν θα περπατούσε ελεύθερος σήμερα» δήλωσε ο Αβενάτι

«Αυτές οι μέρες, όμως, έχουν τελειώσει. Η εποχή των επιθέσεων του Kelly αναμένεται να τερματιστούν» πρόσθεσε.

Ο ποινικολόγος είπε ότι έχει ενημερωθεί και για τρίτο βίντεο ταινία, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες.

Υπάρχουν μάρτυρες που περιέγραψαν ένα σύστημα κακοποίησης από τον R. Kelly ανήλικων κοριτσιών που διήρκεσε δεκαετίες, δήλωσε ο Αβενάτι.

Ο Γκρίνμπεργκ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς εναντίον του τραγουδιστή, ο οποίος απαλλάχθηκε από κατηγορίες για παιδική πορνογραφία το 2008.

«Σε αυτό το σημείο, δεν έχω κανέναν λόγο να πιστεύω ότι υπάρχει βίντεο του κ. Kelly που προβαίνει σε παρανομία», είπε ο συνήγορός του.

Οι κατηγορίες – τις οποίες αρνείται – έρχονται έναν μήνα μετά από την προβολή του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ, «Surviving R Kelly», το οποίο έριξε φως σε ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων από τον σταρ.

Οι ιστορίες αφορούν την αρχή της καριέρας του στη δεκαετία του 1990. Ο τραγουδιστής ήταν θύμα και ο ίδιος σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν οκτώ χρόνων από γυναίκα μέλος της οικογένειάς του.

Δύο εβδομάδες μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ η δισκογραφική εταιρεία του, έλυσε τη συνεργασία με τον R. Kelly και ακυρώθηκαν οι συναυλίες του σε ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA