Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
27.01.2021

«Ο ιός δεν μεταδίδεται από την ατμόσφαιρα, η ατμόσφαιρα όμως αποπνέει αυθαιρεσία».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ανακοίνωση σχετικά με τις προχθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εξέδωσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός δήλωσε ότι «ο ιός δεν μεταδίδεται έξω», ενώ ζήτησε και συγγνώμη για την υπερβολή στη σύλληψη των 9 φεμινιστριών που σήκωσαν πανό την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας με θύματα τις Γυναίκες. 

Η ΕλΕΔΑ αναρωτιέται χαρακτηριστικά αν «το Υπουργείο της Αστυνομίας κρίνει, κατά το δοκούν, ανά περίπτωση, ποιες συναθροίσεις γίνονται “ανεκτές” και ποιες όχι, αν και στην πράξη κατά τεκμήριο είναι όλες κατ’ αρχήν απαγορευμένες».

Διαβάστε το πλήρες περιχόμενό της…

«Η ΕλΕΔΑ δεν έχει ιδία άποψη αν ο ιός μεταδίδεται ή “δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα”, θεωρούμε ότι σε αυτά τα θέματα καλό είναι να ακούμε τι λένε οι ειδικοί. Αν όμως η έννοια των προχτεσινών αυτών δηλώσεων του Υπουργού Δημόσιας Τάξης είναι ότι μπορούμε να κυκλοφορούμε και να συναθροιζόμαστε υπαιθρίως, εφόσον λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης όπως μάσκα και αποστάσεις, τότε ευλόγως ανακύπτει το ερώτημα γιατί απαγορεύθηκαν πανελλαδικά, απολύτως και καθολικά όλες οι συναθροίσεις με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ. Εκτός και αν ο ιός μεταδίδεται μόνο στις έστω και ολιγομελείς και οργανωμένες με μέτρα προφύλαξης συναθροίσεις κομμάτων, συνδικάτων, συλλογικοτήτων και πολιτών, ενώ δεν μεταδίδεται από συναθροίσεις αστυνομικών ή, πχ. στις λαϊκές αγορές.

Ο Υπουργός εξάλλου στις ίδιες προχτεσινές δηλώσεις του ομολόγησε ότι σε όσες περιπτώσεις η αστυνομία έκρινε, δεν εφάρμοσε την απαγόρευση, παρόλο που ίσχυε ακόμα η απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ενώ σε όσες περιπτώσεις πάλι η αστυνομία κρίνει, την εφαρμόζει ακόμα, παρόλο που τυπικά έληξε η ισχύς της. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι γενική απαγόρευση συναθροίσεων θα ισχύει και κατά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με άλλα λόγια, κατέστη πλέον σαφές ότι το Υπουργείο της Αστυνομίας κρίνει, κατά το δοκούν, ανά περίπτωση, ποιες συναθροίσεις γίνονται “ανεκτές” και ποιες όχι, αν και στην πράξη κατά τεκμήριο είναι όλες κατ’ αρχήν απαγορευμένες. Γίνονται και κάποιες υπερβολές, όπως η σύλληψη και δίωξη 9 φεμινιστριών που είχαν το θράσος να κρατήσουν ένα πανό για τη βία κατά των γυναικών, αλλά για αυτές υπάρχει η συγγνώμη. Δηλαδή έχουμε μια κατάσταση που κανονικά ονομάζεται αυθαιρεσία. Λογικά, νόμιμα και συνταγματικά όλα αυτά;».

(φωτό: Μάριος Λώλος)

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.