Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.09.2022

Έφυγε από τη ζωή η τρανς ακτιβίστρια, Μαρίνα Γαλανού

Η ακτιβιστική της δράση ήταν έντονη με την ίδια να συμβάλει καθοριστικά στην αναγνώριση και την προώθηση των δικαιωμάτων τόσο της τρανς όσο και της ΛΟΑΤ+ κοινότητας γενικότερα.  
Έφυγε από τη ζωή η τρανς ακτιβίστρια, Μαρίνα Γαλανού

Φτωχότερη γίνεται σήμερα η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μετά την απώλεια της Μαρίνας Γαλανού, προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ). Η Μαρίνα Γαλανού, έφυγε από τη ζωή, πριν λίγες ώρες όπως δημοσίευσε το περιοδικό avmag.gr.

Ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), ιδρύτρια του Πολύχρωμου Πλανήτη και δημιουργός του site t-zine.gr, η Μαρίνα Γαλανού δραστηριοποιούταν από το 1997 στο πεδίο των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας στο ΣΑΤΤΕ, την πρώτη τρανς οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών έως το 2004.

Ήταν, επίσης, εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, καθώς επίσης τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ΕΣΡΜ). Διατέλεσε, ακόμη, μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, καθώς επίσης μέλος της Επιτροπής για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Η ακτιβιστική της δράση ήταν εξαιρετικά έντονη με την ίδια να συμβάλει καθοριστικά στην αναγνώριση και την προώθηση των δικαιωμάτων τόσο της τρανς όσο και της ΛΟΑΤ+ κοινότητας γενικότερα.

«Η ορατότητα παραμένει ζητούμενο και ασφαλώς πρέπει να επιδιώκεται, παντού. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά συνάμα με την ορατότητα πρέπει να μπαίνει και το θέμα της ασφάλειας και ιδιαίτερα των ασφαλών χώρων. Και πιστέψτε με, ιδιαίτερα για τα τρανς άτομα, αυτό έχει μεγάλη σημασία, οι ασφαλείς χώροι. Γιατί ακόμη και μέσα στην ίδια την LGBTI κοινότητα, οι τρανς άνθρωποι δεν βρίσκουν πάντα την απαιτούμενη ασφάλεια. Υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι στους τρανς ανθρώπους ακόμη και στην ίδια την κοινότητα. Γιατί πριν μιλήσουμε για αλληλεγγύη και για να περπατήσουμε μαζί κοινούς δρόμους, πρέπει να μιλήσουμε για ασφαλείς χώρους. Δίχως αυτό είναι κενό γράμμα.» είχε γράψει η Μαρίνα Γαλανού στο Antivirus τον Μάη του 2020.

Πηγή: www.rosa.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.