Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
06.12.2021

Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΑΠΘ – Ζήτησαν από τους φοιτητές να κάνουν τηλεκπαίδευση γιατί δε χωρούν στο αμφιθέατρο

Διαμαρτυρία έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν φοιτητές τμημάτων του εκπαιδευτικού ιδρύματος, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο με τον οποίο επέστρεψαν, πίσω στα έδρανα.

Κινητοποίηση έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι, μέλη φοιτητικών συλλόγων, απαιτώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθούν διά ζώσης τα μαθήματά τους με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, σύμφωνα με τις καταγγελίες των φοιτητών, επικράτησε συνωστισμός έξω από το Πανεπιστήμιο, καθώς σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές από φοιτητές που ήθελαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, λόγω των ελέγχων πιστοποιητικών που γίνονται στις εισόδους. Τελικά, ζητήθηκε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν και να κάνουν τηλεκπαίδευση καθώς δεν χωρούσαν στο αμφιθέατρο.

Οι φοιτητές αντιδρούν, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο με τον οποίο επέστρεψαν από χθες, πίσω στα έδρανα του Πανεπιστημίου, αναφερόμενοι στους τόσο ελέγχους για τον κορωνοϊό, όσο και στη μη λήψη μέτρων από την πλευρά της Πρυτανείας, όπως υποστηρίζουν. Οι φοιτητές ζητούν, να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας, να δοθούν δωρεάν αναλώσιμα, γάντια , μάσκες, αντισηπτικά για όλους τους φοιτητές και να μην απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας για είσοδο στο κτίριο, ενώ ζητούν επίσης να αξιοποιηθούν τα κτίρια της ΔΕΘ και κτήρια που ανήκουν στο πανεπιστήμιο προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κατάστασης.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.