Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
03.12.2023

Ελευσίνα 2023: Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στη νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Η ανοιχτή πρόσκληση δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς ή άλλους καλλιτέχνες.
Ελευσίνα 2023: Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στη νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γιάννης Χουβαρδάς αναζητούν είκοσι (20) εθελοντές/ριες ερμηνευτές/ριες ανεξαρτήτως φύλου, για τη νέα παραγωγή Μυστήριο 76 Don’t Look Back, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 και από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας. Αιτήσεις συμμετοχής ΕΔΩ έως τις 30 Μαρτίου (23:00). Η Ανοιχτή Πρόσκληση δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς ή άλλους καλλιτέχνες.
 
Προϋποθέσεις Συμμετοχής

  • Η Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνεται σε όσους κατοικούν στην Ελλάδα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε διαμένοντες στην Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή.
  • Ηλικιακό εύρος ενδιαφερόμενων: 25 έως 50 ετών
  • Απαιτείται καλή δυνατότητα κίνησης
  • Θα συνεκτιμηθεί η γνώση αγγλικής γλώσσας
  • Λόγω του συμμετοχικού χαρακτήρα του έργου, θα συνεκτιμηθούν το πνεύμα ομαδικότητας και η πειθαρχία 

Διευκρινίσεις – Πληροφορίες

  • Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι εθελοντές/τριες συμμετέχοντες/ουσες θα είναι αρκετή ώρα όρθιοι/ες
  • Η συμμετοχή τους θα συμβαίνει κυκλικά μέσα στις παραστάσεις σε ομάδες των πέντε (5) συμμετεχόντων/ουσών ανά παράσταση (δύο παραστάσεις κάθε μέρα)
  • Οι χρόνοι απασχόλησής τους συμπεριλαμβάνουν μία συνάντηση γνωριμίας μετά το Πάσχα, τρεις πρόβες αρχές Μαΐου και τρεις γενικές πρόβες πριν την πρώτη παράσταση

Προθεσμία
Οι αιτήσεις θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαρτίου στις 23:00.
 
Προεπιλογή
Η διαδικασία της προεπιλογής θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως με βάση το υλικό που θα κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενο/η από τον σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά.
 
Τελική επιλογή
Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί μέσω δια ζώσης ακρόασης στην Ελευσίνα στις 1 & 2 Απριλίου 2023 από τις 13:00 – 19:00 (θα γίνει διαχωρισμός σε υπό-ομάδες εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος με βάση τη διαθεσιμότητα), παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά και των βοηθών του.
 
Η συμμετοχή είναι εθελοντική και μη αμειβόμενη.

Λίγα Λόγια για την Παράσταση
 
«Μην κοιτάξεις πίσω». Η απαγόρευση που επιβάλλει ο άρχων του Κάτω Κόσμου Πλούτωνας στον Ορφέα ως μοναδική προϋπόθεση για να ξανακερδίσει την αγαπημένη του Ευρυδίκη και να τη φέρει πάλι μαζί του επάνω, στον κόσμο των ζωντανών, είναι το κεντρικό θέμα της παράστασης Don’t Look Back, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ο χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας μεταμορφώνεται στο εγκαταλειμμένο, ερειπωμένο ξενοδοχείο Hotel Spectre, στο οποίο τα φαντάσματα των μυθικών εραστών Ορφέα και Ευρυδίκης, σε πολλαπλές μετενσαρκώσεις και διαφορετικές ηλικίες, ζωντανεύουν σε μια ονειρική εμπειρία τις μοιραίες στιγμές του τραγικού έρωτά τους. Το κοινό μπαίνει και κινείται στο Hotel Spectre όπως σε ένα κανονικό ξενοδοχείο, ξεκινώντας ωστόσο μια πορεία «καθόδου» προς τον Άδη, καθώς ακολουθεί τις οπτασίες που εμφανίζονται, δρουν και εξαφανίζονται, βιώνοντας μια εμβυθιστική εμπειρία που ακροβατεί ανάμεσα στο θρίλερ, στην επιστημονική φαντασία και σε μια μεταφυσική περφόρμανς. Στην έξοδό του από τον κόσμο των σκιών το κοινό θα συμμετάσχει σε ένα σύγχρονο γλέντι, όπου σημερινοί άνθρωποι καθρεφτίζουν παραμορφωμένα τα είδωλα των μυθικών μορφών που οι θεατές ονειρεύτηκαν στο περιπετειώδες ταξίδι τους μέσα στο Hotel Spectre.
 
ΣΥΛΛΗΨΗ – ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Χουβαρδάς
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: Έρι Κύργια
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ – ΣΚΗΝΙΚΑ: Εύα Μανιδάκη
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ιωάννα Τσάμη
ΜΟΥΣΙΚΗ: Θοδωρής Οικονόμου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Χριστίνα Θανάσουλα
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Two Monkeys Productions 

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Γιάννης Βογιατζής, Στεφανία Γουλιώτη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Κορωναίος, ‘Εκτορας Λυγίζος, Ράνια Οικονομίδου, Παντελής Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Καλλιόπη Σίμου, Αποστόλης Τότσικας, Πηνελόπη Τσιλίκα, Σπύρος Ντόγκας, Κωνσταντίνα Βέρου. 

 
Πρόσβαση στην Ελευσίνα
#21χλμ

Μόλις 21 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα είναι η τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση «Μαγούλα» και στη συνέχεια με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.