Brutus Tavern: Το εστιατόριο που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στην αθηναϊκή κρεατοφαγική σκηνή

Οι τρεις φίλοι, εδώ και καιρό, είχαν στο μυαλό τους να στήσουν ένα premium steakhouse βασισμένο σε διεθνή πρότυπα. Για αυτό τον λόγο, αφού επέλεξαν τον χώρο, εμπιστεύθηκαν για τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση τον ταλαντούχο interior designer Στράτο Χιωτέλη, ο οποίος άφησε ελεύθερη τη φαντασία του να περιπλανηθεί στο Παρίσι και στο Λονδίνο και σχεδίασε ένα εστιατόριο βασισμένο στη φιλοσοφία της προσιτής πολυτέλειας, με ανοιχτή κουζίνα και άνετη σάλα. Κάπως έτσι εγένετο Brutus, a.k.a. η αστική εκδοχή της κρεατοφαγίας με έμφαση στην αυθεντικότητα και στο καλό γούστο.

Το μενού φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και κινείται στα ίδια μονοπάτια. Στο Brutus Tavern, θα βρείτε εκλεκτές κοπές από επιλεγμένες φάρμες, όπως αυστραλέζικο dry aged black angus tomahawk,  french limousin chateaubriand  και danish holstein t bone steak που συνοδεύονται από διάφορα sides, με το σωτέ foie gras να κλέβει την παράσταση.

Αλλά αν νομίζετε ότι οι πειρασμοί του Brutus Tavern τελειώνουν εδώ, γελιέστε! Στον κατάλογο υπάρχει η ξεχωριστή ενότητα με τίτλο Carnivorous habits και αμαρτωλές προτάσεις. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε ανάμεσα  σε παϊδάκια από Ιβηρικό χοίρο, αρμένικο κεμπάπ, dry aged πάπια και royal chicken, γεμιστό με φουαγκρά και τρούφα. Δεν λείπουν, επίσης, και τα εκλεκτά πρώτα πιάτα που συναγωνίζονται να κερδίσουν την προσοχή σας – μεδούλι με «καμένα» onion rings, μαϊντανό και ρόκα ή λουκάνικο με pata negra, πάπια κέτσαπ από raspberry και μουστάρδα από passion fruit; Εσείς τι θα διαλέγατε;

Η λίστα των κρασιών, είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στο Brutus Tavern. Την έχει επιμεληθεί, με σπουδή, ο sommelier Mιχάλης Θεοδωράκης και αποτελεί μια ωδή στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, αλλά και στα μεγάλα γαλλικά κρασιά. Εδώ, μάλιστα, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις ονειρεμένες ετικέτες που πάντα επιθυμούσατε, καθώς οι άνθρωποι του Brutus Tavern τις έχουν κοστολογήσει ορθολογικά, επιμένοντας στο value for money και στην άποψη ότι το καλό φαγητό και η εκλεκτική οινοποσία σε χαλαρές τιμές, είναι η πολυτέλεια που μας αξίζει.

Brutus Tavern/Λεβέντη 3, Κολωνάκι
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA