ΦΑΓΗΤΟ & ΠΟΤΟ

Η Cookoovaya έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας

Με την ευχή να μεγαλώσει η Cookoovaya και με τη σοφία της να συνεχίσει να μας φροντίζει και να κάνει πιο νόστιμες τις μέρες και τις νύχτες μας, φίλοι, συνεργάτες, άνθρωποι του πιο στενού πυρήνα του εστιατορίου αλλά και επισκέπτες που με τα χρόνια έγιναν φίλοι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, για να γιορτάσουν μαζί με τον chef patron, Περικλή Κοσκινά και την ομάδα του τα δέκα χρόνια Cookoovaya

Team Cookoovaya

Στον πρόσφατα ανανεωμένο χώρο της Χατζηγιάννη Μέξη, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα από το μενού που με τα χρόνια έχουν γίνει κλασικά: όπως χταπόδι με φάβα, αυγοτάραχο Τρικαλινός σε φρυγανισμένο ψωμί, μοσχαρίσιο διάφραγμα με πουρέ μανιταριών και μαύρο ρύζι, το περίφημο κολάρο σφυρίδας bianco της Cookoovaya αλλά και αρνί τσιγαριαστό συνοδεία κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, με την ευγενική χορηγία της Trinity Wines.

Οι οινικές επιλογές της προήλθαν από δύο οινοποιεία που τα τελευταία χρόνια έδωσαν μια ώθηση και νέα προοπτική στο δυναμικό της Στερεάς Ελλάδας, εμπλουτίζοντας το ελληνικό portfolio και την ελληνική οινική αίγλη και στο εξωτερικό: Το Κτήμα La Tour Melas από τον Αχινό της Φθιώτιδας και το Κτήμα Μουσών από την κοιλάδα των Μουσών στην Βοιωτία. 

To rosé Idylle d’Achinos μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις. Το πιο προβενσάλ ροζέ της Ελλάδας, με τον τραγανό, φρουτώδη χαρακτήρα του που δεν στερείται όγκου και πλούτου. Το ερυθρό Cyrus One, από Merlot, Cabernet Franc και Αγιωργίτικο με το κομψό, βελούδινο άγγιγμα συμπλήρωσε το ντουέτο από το Κτήμα La Tour Melas. Oι δύο Χρυσόλιθοι από το Κτήμα Μουσών επιλέχθηκαν για την πολύπλευρη όσο και απολαυστική προσωπικότητά τους. Τόσο το λευκό, από Chardonnay και Μαλαγουζιά σε ίσες δόσεις, όσο και το εκρηκτικό ερυθρό, από 100% Merlot, ολοκλήρωσαν τη γευστική εμπειρία της βραδιάς.

Για τους λάτρεις των Cocktails με ρούμι, το κεντρικό bar του εστιατορίου αντικριστά από την ανοιχτή κουζίνα, προσέφερε ευφάνταστα Eminente Cocktail της εταιρείας Άμβυξ.

Περικλής Κοσκινάς, Στέλιος Παρλιάρος

Το Eminente είναι το ρούμι των αντιθέσεων, παρουσιάζει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και στη φινέτσα. Είναι εμπνευσμένο από την παράδοση αιώνων της Κούβας στο Ρούμι και φέρει την υπογραφή του διάσημου César Martí, του νεαρότερου Κουβανού Rum Master. Αποτελεί ένα από τα λίγα κουβανέζικα ρούμια που πωλούνται διεθνώς κρατώντας το πολυπόθητο “Denominación de Origen Protegida’’ διασφαλίζοντας την αυθεντικότητά του.

Το ανεπανάληπτο rumtini  μία co-δημιουργία του Ηλία Μαρινάκη και της ομάδας πίσω από τους Create Coffee Roasters συμπλήρωσε μοναδικά τις επιλογές της κάρτας των cocktails της βραδιάς.

Ο καφές, ένας ιδιαίτερος μονοποικιλιακός από την Ονδούρα που ακούει στο όνομα Carlos Alfredo από τη φάρμα El Supte, καβουρδισμένος από τους Create Coffee Roasters –  το πρώτο ηλεκτρικό roastery της Ελλάδας – με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να θυμίζει τάρτα με μούρα, με επίγευση λικέρ σοκολάτας και ένα γεμάτο σώμα, απογείωσε το rumtini.

Με τον απαράμιλλα πλούσιο και «ζεστό» αρωματικό χαρακτήρα του, το Eminente κατάφερε να αναδείξει τις μοναδικές γεύσεις που επέλεξε η Cookoovaya για τη γιορτή των 10 χρόνων λειτουργίας της.

Τη μουσική της βραδιάς επιμελήθηκε ο Dj Δημήτρης Λιλής με party classics κομμάτια μιξαρισμένα με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο. Η τούρτα ήταν δημιουργία του pastry chef Στέλιου Παρλιάρου.

Κατερίνα Κοσκινά, Περικλής Κοσκινάς

Ελένη Ψυχούλη

Μαριλού Ρεπαπή, Παύλος Σταματόπουλος

Η Cookoovaya έσβησε τα δέκα της κεράκια μαζί με όλη την ομάδα της και σήμανε την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων και ενεργειών που θα γίνουν ενόψει του εορτασμού της δεκαετίας που πέρασε, καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς αυτής.

Cookoovaya: Χατζηγιάννη Μέξη 2α, +30 210 72 35005, www.cookoovaya.gr

POPAGANDA