Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
04.03.2021

Αρβελέρ για Μενδώνη: «Ασκεί επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της»

«Ο Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου», δήλωσε η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Εθνικού Θεάτρου, υπερασπίστηκε την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την ώρα που μεγάλο μέρος της κοινωνίας ζητά την παραίτηση της λόγω και του σκανδάλου Λιγνάδη. Δήλωσε ότι ο Λιγνάδης είχε τα τυπικά προσόντα για να γίνει κάλος διευθυντής του Θεάτρου, ενώ διερωτήθηκε «που στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη», η οποία ασκεί «επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της».

Μιλώντας στο iefimerida.gr, η ακαδημαϊκός και πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, υπερασπίστηκε την Λ. Μενδώνη για το σκάνδαλο Λιγνάδη, παρά την κοινωνική κατακραυγή που έχει ξεσπάσει μετά από καταγγελίες ανθρώπων για το ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Στάθηκε στην «επαγγελματική εμβέλεια» του Λιγνάδη και έκανε λόγο για «ανοίκειες διαγωγές που δεν ήταν ούτε μπορούσαν να είναι γνωστές». Εξέφρασε την απορία για το «που στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη» και πρόσθεσε ότι η υπουργός Πολιτισμού «ασκεί επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της».

Αναλυτικά η τοποθέτηση της για την Λ. Μενδώνη και τον Δ. Λιγδάνη:

«Η κοινωνία μας σήμερα υποφέρει από το αποτρόπαιο. Και ευτυχώς η Πολιτεία αντέδρασε, ενώ η Δικαιοσύνη ήδη εργάζεται γρήγορα και ψύχραιμα για την κάθαρση.

Γιατί όμως να μην παίρναμε υπ’ όψιν και την επαγγελματική εμβέλεια και να μιλάμε μόνο για ανοίκειες διαγωγές που δεν ήταν ούτε μπορούσαν να είναι γνωστές;

Ο Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Γνωρίζω άριστα τη λειτουργία του Ιδρύματος, γιατί είχα την τιμή να προεδρεύσω του Δ.Σ. πάνω από μία δεκαετία∙ κι αυτό υπό πολλούς υπουργούς Πολιτισμού, αρχίζοντας από τη Μελίνα.

Πού, λοιπόν, στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της υπουργού Πολιτισμού που ασκεί, κατά τη γνώμη μου, επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».
 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.