Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.12.2023

Απολογούνται σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι για παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων

Τέσσερις έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση.
Απολογούνται σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι για παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων

Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης που διακινούσε παράνομα ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, και έντεκα συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, απολογούνται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς, αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες.

Χθες ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος απολογιών 13 κατηγορουμένων στην υπόθεση με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση δύο νοσηλευτριών στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενός συνταξιούχου πλέον συναδέλφου τους στο ίδιο ίδρυμα, καθώς και μίας φαρμακοποιού.

Στη δεύτερη ομάδα, τα μέλη της οποίας καλούνται σήμερα να λογοδοτήσουν για όσα καταλογίζονται στην οργάνωση, πλην του 70χρονου Αιγύπτιου που κατά τη δικογραφία είχε τον πλήρη συντονισμό της δράσης, είναι και οι δύο κατηγορούμενοι γιατροί δημόσιων νοσοκομείων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο, πλην των ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων μέσω βιβλιάριων ασφαλισμένων, φαίνεται να προσπαθούσαν να πείσουν και άλλους συναδέλφους τους να μετέχουν στις δραστηριότητες του κυκλώματος.

Σημειώνεται ότι η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση αφορά τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής απάτης από κοινού και κατ΄έξακολούθηση, διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄εξακολούθηση, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση και ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης και χρήση αυτής κατ΄εξακολούθηση.

Μετά το τέλος όλων των απολογιών οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφανθούν ανάλογα με την εμπλοκή καθενός για την ποινική μεταχείρισή τους.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.