Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.11.2024

Απίστευτη απάτη με έπαυλη στη Μύκονο που θα δινόταν σε τυχερό με την αγορά λαχνού αξίας 40 ευρώ!

Από υποψήφιος υπερτυχερός να καταλήγεις υποψήφιο θύμα...
Απίστευτη απάτη με έπαυλη στη Μύκονο που θα δινόταν σε τυχερό με την αγορά λαχνού αξίας 40 ευρώ!

Μια «θολή» βρετανική εταιρία έχει θέσει προς πώληση μια έπαυλη στην Ελλάδα χάρη σε μια λοταρία, η κλήρωση της οποίας επρόκειτο να γίνει στις 28 Φεβρουαρίου. Δύο εβδομάδες πέρασαν και η κλήρωση δεν έχει γίνει.

Η προσφορά ήταν μάλλον δελεαστική: ένα λαχνός 49 δολαρίων (40 ευρώ) και ο τυχερός θα κερδίσει μια πολυτελή έπαυλη που βρίσκεται σε οικόπεδο 4.900 τ.μ. στη Μύκονο, στο Αιγαίο. Ωστόσο αρκετές λεπτομέρειες στην προσφορά αυτή μπορούσαν να εγείρουν φόβους μήπως επρόκειτο για απάτη: μια «θολή» εταιρία, ένας ασαφής λόγος πώλησης, μια “φουσκωμένη” εκτίμηση της έπαυλης, ένα κίνητρο για την πώληση ελάχιστα αξιόπιστο, μια παράξενη δικαιολογία για την επιλογή της λοταρίας ως τρόπου πώλησης.

Η βρετανική εταιρία που διοργανώνει την λοταρία, η Trepmark Limited, πωλεί το σπίτι που έχει πέντε δωμάτια, τρία ατομικά διαμερίσματα, αίθουσα παιχνιδιών, σάλα με μπαρ, γυμναστήριο και πισίνα, χωρίς να αναφέρει πόσα τετραγωνικά είναι. Αντί η πώληση της έπαυλης να γίνει με τον κλασικό τρόπο, οι ιδιοκτήτες προτίμησαν να κερδίσει το ακίνητό τους ένας τυχερός μέσω λοταρίας.

Η εθνικότητα των ιδιοκτητών δεν αναφέρεται. Ακούγοντάς την προφορά τους στο βίντεο στο οποίο μιλούν για το σπίτι που αποφάσισαν να πουλήσουν, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι Έλληνες. Ωστόσο μια βρετανική εταιρία, με έδρα το Γκράνθαμ στην ανατολική Αγγλία, οργανώνει τη λοταρία. Η εταιρία δεν διαθέτει ιστοσελίδα ούτε λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η επικοινωνία γίνεται μέσω μιας αυστραλιανής εταιρίας και οι λαχνοί εκδόθηκαν σε δολάρια.

Στο βίντεο οι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι η έπαυλή τους κοστίζει πέντε εκατομμύρια δολάρια (4 εκατομμύρια ευρώ).

“Η τιμή μου φαίνεται εντελώς υπερβολική, κοιτάζοντας το σπίτι με μια πρώτη ματιά”, δηλώνει ο Γάλλος Νικολά Μινί, που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα όπου ζει τα τελευταία 12 χρόνια. “Κανείς επενδυτής ή ιδιώτης δεν θα έδινε τα χρήματα αυτά για ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο”, δηλώνει.

Οι ιδιοκτήτες δηλώνουν ότι πωλούν το σπίτι γιατί τα παιδιά τους έχουν φύγει και πλέον δεν χρειάζονται ένα τόσο μεγάλο σπίτι. Όσο για τον λόγο που οι “φιλάνθρωποι” ιδιοκτήτες, όπως αυτοχαρακτηρίζονται, επέλεξαν τη λοταρία, είναι για να δώσουν χαρά σε ανθρώπους που δεν έχουν τα μέσα να αγοράσουν ένα τέτοιο σπίτι.

Όμως είναι λογικό; Παρότι η φωτογραφία του σπιτιού κάνει αυτόν που τη βλέπει να ονειρεύεται, το concept παραμένει μπερδεμένο. Παρ’ όλα αυτά, διάφοροι ιδιώτες δοκίμασαν την τύχη τους. Στο κάτω κάτω, τί ήταν 49 δολάρια μπροστά σε μια όμορφη κατοικία σε κυκλοδονήσι…

Η βρετανική Trepmark Limited φέρεται να αντιμετώπισε προβλήματα με την υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal, όπως εξήγησε σε ένα πρώτο μήνυμά της στις 28 Φεβρουαρίου σε λογαριασμό στο Facebook. Μάλλον φειδωλή σε εξηγήσεις, η επιχείρηση δεν δίνει άλλα στοιχεία. Ωστόσο διαβεβαιώνει ότι “όλοι οι λαχνοί είναι ασφαλισμένοι”. Καθώς οι μέρες περνούσαν και όπως αναμενόταν, έγινε γνωστό ότι η κλήρωση αναβλήθηκε.

Την περασμένη Τρίτη, η Trepmark Limited δημοσίευσε δεύτερο μήνυμα το οποίο δεν αναφέρει καμιά εξέλιξη για την υπόθεση εγκλωβίζοντας τους ενδιαφερόμενους στο ίδιο σημείο. Η εταιρία αναφέρει πως δεν απέσπασε περισσότερες εξηγήσεις από το Paypal και δεν έχει ιδέα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Αυτά αρκούσαν για να προκαλέσουν την οργή των συμμετεχόντων που διεκδικούν την επιστροφή των χρημάτων τους. Ένας από αυτούς δηλώνει ότι επικοινώνησε με το Paypal και η υπηρεσία αυτή τού εξήγησε ότι αν ο πωλητής (η εταιρία που διοργανώνει την πώληση) δεν δώσει σημεία ζωής πριν από τις 11 Μαρτίου –κάτι που δεν συνέβη– οι μετέχοντες θα λάβουν πίσω τα χρήματα τους. “Η διοργανώτρια εταιρία με διαβεβαίωσε για το αντίθετο: οι λαχνοί της λοταρίας δεν επιστρέφονται. Ουδέποτε μας είπαν κάτι τέτοιο”. Η μαρτυρία αυτή δείχνει σε ποιο βαθμό είναι θολό το εγχείρημα αυτό. Μια παρόμοια πώληση που έγινε πριν από έξι χρόνια στη Γαλλία κατέληξε στη δίωξη του διευθυντή της για “οικονομική απάτη” και “οργάνωση λοταρίας που απαγορεύεται”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.