Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

AP: Ο Στεφ Κάρι είναι ο αθλητής της χρονιάς

Οι διακρίσεις έρχονται η μία μετά την άλλη για τον Στεφ Κάρι, τον «εγκέφαλο» των πρωταθλητών στο NBA Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και καλύτερο σουτέρ του κόσμου.

Ο Κάρι, που οδήγησε τους «πολεμιστές» στον τίτλο το 2015 ενώ τη φετινή περίοδο συνέτριψαν υπό την καθοδήγησή του κάθε ρεκόρ εκκίνησης σε ομαδικό άθλημα στις ΗΠΑ με το 24-0 (νυν 28-1), είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος αθλητής του πρωταθλήματος (MVP), που είναι τίτλος ύψιστης τιμής και καθολικής αναγνώρισης στο αμερικανικό επαγγελματικό μπάσκετ.

Η νέα πολύ μεγάλη διάκριση του Κάρι αφορά στην ανάδειξή του από το Associated Press ως ο άνδρας αθλητής της χρονιάς για το 2015, που τον έφερε στην ελίτ καθώς αυτή την τιμή κατά το παρελθόν είχαν μόνο οι «θρύλοι» Μάικλ Τζόρνταν, Λάρι Μπερντ και Λεμπρόν Τζέιμς!

Ο Κάρι νίκησε στην άτυπη μονομαχία τον γκόλφερ Τζόρνταν Σπιθ, με τον ίδιο να υποδέχεται την τιμή που του έγινε με ένα λιτό, λακωνικό τρόπο αλλά εξόχως αντιπροσωπευτικό της ικανοποίησης που ένιωσε. «Αυτή είναι μια πραγματική τιμή» ήταν το σχόλιό του.

Περί του λόγου το αληθές:

Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Share
Published by
Θοδωρής Χονδρόγιαννος