NEWS
27.09.2020

Αλλαγή χώρου για την συναυλία των JOHN

Το λονδρέζικο συγκρότημα θα εμφανιστεί τελικά στο Temple την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Παίρνοντας ως πηγή έμπνευσης το τετριμμένο του ονόματός τους, το διμελές πλήρωμα των JOHN, έρχεται από το Λονδίνο για να τεστάρει όχι μόνο την στατική αντοχή του κτιρίου που θα τους φιλοξενήσει αλλά περισσότερο την ελαστικότητα των σωμάτων καθώς αυτά θα εφελκύονται. Πίσω από την απλότητα του ονόματός τους βρίσκονται τέσσερα χέρια, τέσσερα πόδια, δύο κεφάλια, ξύλο, μέταλλο και πλαστικό που συνθέτουν την χημική ένωση των δύο John.

Η μπάντα με καταγωγή από το Κρίσταλ Πάλας -χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε τι μπορεί να σημαίνει- σου δίνει την αίσθηση ότι είναι πολυμελής εξαιτίας των εκρηκτικών εμφανίσεων και της δυναμικής του ήχου τους, κερδίζοντας τον σεβασμό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από κοινό και κριτικούς όπως το BBC 6Music και το Seattle’s KEXP, πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε πολλά μέρη της Ευρώπης και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου τα περισσότερα live τους είναι sold out.

Πιστοί ακόλουθοι της Noise Rock, οι JOHN, με μια κιθάρα και ένα σετ ντραμς καταφέρνουν να συγχρονιστούν απόλυτα με την ενδοσκοπικότητα των στίχων τους, και κάπως έτσι, γίνεται αντιληπτή η επιρροή της Punk φιλοσοφίας. Κάτι που κατάλαβαν αμέσως οι IDLES και oi METZ περιοδεύοντας μαζί τους σε πολλά μέρη της Ευρώπης.

Οι ετερώνυμες ψυχές με κοινό παρονομαστή το όνομά τους έκαναν το ντεμπούτο τους δισκογραφικά με το <δαιμονιώδες> “God Speed In The National Limit” που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017. Ακριβώς, δύο χρόνια αργότερα, στο σήμερα με την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου “Out Here On The Fringes”, το οποίο έγινε ανάρπαστο μέσα σε λίγες μέρες, έκαναν σαφές ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο και την φήμη τους στη live δυναμική τους.

Οι JOHN, ξεκινώντας την μεγάλη τους ευρωπαϊκή περιοδεία, με αφορμή το νέο τους άλμπουμ, τον Μάρτιο του 2020, επέλεξαν την Αθήνα ως πρώτο τους προορισμό όπου, για πρώτη φορά θα επισκεφθούν την Ελλάδα και καλό θα είναι να λάβουμε τα απαραίτητα αντισεισμικά μέτρα. Το επίκεντρο του σεισμού θα είναι στο Temple Athens την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Η Primitive Music για ένα βράδυ πρόκειται να μετατραπεί σε αστεροσκοπείο, απλά καταγράφοντας, τις κλίμακες των δονήσεων.. 

‘In this post-truth world where alternative facts get squeezed out via the distorted prism of social media, the simplicity of a band like JOHN makes for a refreshing tonic’ Loud and Quiet

‘Irresistibly catchy…big and loud and angry and great!’ – Simon Pegg, BBC 6Music

‘Explosive track ‘Balfron’ is akin to the rest of their LP God Speed In The National Limit. A raw pummel of drums and guitars’ – Kevin Cole, KEXP

JOHN + Μινέρβα
Temple Athens|Ιάκχου 17, 118 54 |Αθήνα
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 | 21:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Προπώληση: 13€
Viva: https://www.viva.gr/tickets/music/death-disco/john/
Ταμείο: 16€
Φυσικά Σημεία Προπώλησης:
Syd records : Θεμιστοκλέους 86, Αθήνα
Sound Effect Records : Σπ. Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου
Rhythm Records : Εμμ. Μπενάκη 74, Αθήνα

 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.