Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε Νέα Υόρκη και Σίδνεϊ

Το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης της Νέας Υόρκης (NYPD) ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας για τους εορτασμούς του Νέου Έτους στην Τάιμς Σκουέρ.

Η αστυνομία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην εξωτερική περίμετρο της Τάιμς Σκουέρ για να διασφαλίσει ότι όσοι περιμένουν να εισέλθουν στο σημείο των εκδηλώσεων θα είναι προστατευμένοι από τα κινούμενα οχήματα.

Επιπροσθέτως, το αστυνομικό τμήμα και οι δυνάμεις επιβολής του νόμου θα αυξήσουν τον αριθμό των παρατηρητηρίων σε όλη την Τάιμς Σκουέρ.

Ο ετήσιος πρωτοχρονιάτικος εορτασμός στην Τάιμς Σκουέρ είναι κυρίως γνωστός για την κρυστάλλινη μπάλα που πέφτει στον άξονα ενός στύλου συμβολίζοντας την αλλαγή έτους.

Η μπάλα πέφτει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα την Πρωτοχρονιά στις 11:59 μμ (0459 GMT της 1ης Ιανουαρίου) και παραμένει και μετά τα μεσάνυχτα για να συμβολίζει την έναρξη του νέου έτους.

Κάθε χρόνο, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώνονται στην Τάιμς Σκουέρ για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση λαμβάνονταν ανέκαθεν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και την φετινή χρονιά η αστυνομία έχει πολλούς λόγους να βρίσκεται σε επιφυλακή έπειτα από αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μανχάταν.

“Αυτή θα είναι μια από τις καλύτερα αστυνομούμενες και προστατευόμενες εκδηλώσεις, ένας από τους ασφαλέστερους χώρους σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο επίτροπος του NYPD Τζέιμς Ο’Νιλ.

Στις 11 Δεκεμβρίου τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας ανατίναξε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία κοντά στην Τάιμς Σκουέρ σε ώρα αιχμής.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο χαρακτήρισε το περιστατικό απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας.

Στις 31 Οκτωβρίου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 12 τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία θα επιστρατεύσει επιπλέον αστυνομικούς και θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αυτό το σαββατοκύριακο όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο κεντρικό Σίδνεϊ, δημοφιλές για το εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, περιλαμβανομένων των δυνάμεων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, αστυνομικών σκύλων και έφιππων αστυνομικών, θα αναπτυχθούν στην πόλη και σε ολόκληρη την πολιτεία.

Το επίκεντρο θα είναι η δημόσια ασφάλεια, το έγκλημα που συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ και η αντικοινωνική συμπεριφορά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας της πολιτείας Τζεφ Λόι.

“Γνωρίζουμε ότι μεγάλα πλήθη θα εκμεταλλευθούν το εντυπωσιακό μας λιμάνι και πάλι φέτος και θέλουμε να μπορούν να γιορτάσουν με ασφάλεια, λόγος για τον οποίο σχεδιάζαμε αυτή την εκδήλωση για περισσότερους από 12 μήνες”, είπε ο ίδιος.

“Το Σίδνεϊ φημίζεται ως ο πρώτος προορισμός για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο επομένως ας διασφαλίσουμε ότι θα είναι αξέχαστη για θετικούς λόγους”.

Το φαντασμαγορικό σόου με τα πυροτεχνήματα που διοργανώνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πρωτεύουσα της πολιτείας συγκεντρώνει τεράστια πλήθη τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και τουρίστες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA