Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
15.12.2024

Αυτός είναι ο δεύτερος τρομοκράτης που ταυτοποιήθηκε. Πέρασε Ελλάδα και είχε ζητήσει άσυλο στη Σερβία

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του.
Αυτός είναι ο δεύτερος τρομοκράτης που ταυτοποιήθηκε. Πέρασε Ελλάδα και είχε ζητήσει άσυλο στη Σερβία

Στην ταυτοποίηση και δεύτερου προσώπου ως συμμετέχοντα στις τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν το Παρίσι και όχι μόνο, το βράδυ της Παρασκευής (13/11), έφτασαν οι γαλλικές αρχές, δίνοντας μάλιστα και στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του.

Πρόκειται για τον 25χρονο Αχμέντ Αλμουχαμέντ, τη φωτογραφία του οποίου γνωστοποίησαν οι αρχές από το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε κοντά στο πτώμα ενός εκ των τρομοκρατών στο Stade de France.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, ο 25χρονος είχε περάσει τον περασμένο μήνα από τη Σερβία, όπου είχε ζητήσει άσυλο.

“Ένας από τους υπόπτους για τρομοκρατία, ο Α.Α., που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, είχε καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου φέτος στο μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο (σ. χωρίζει τη Σερβία από την ΠΓΔΜ), όπου ζήτησε επισήμως άσυλο. Έλεγχοι επιβεβαίωσαν πως τα στοιχεία που τον αφορούν ταιριάζουν με αυτά του προσώπου που είχε ταυτοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Η Ιντερπόλ δεν είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του προσώπου αυτού”, αναφέρει η ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, επιζώντες από το μακελειό στο Μπατακλάν υποστηρίζουν ότι μεταξύ των δραστών που πυροβολούσαν αδιακρίτως στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο, υπήρχε και μία γυναίκα.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα είχε ταυτοποιηθεί ως ένας εκ των δραστών στο θέατρο Μπατακλάν, ο 29χρονος Γάλλος με αλγερινή καταγωγή, Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι, ο οποίο; ζούσε τουλάχιστον έως το 2012 στη γειτονική πόλη Σαρτρ, αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Η Le Monde αναφέρει επικαλούμενη πηγές της πως ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ είναι πολύ πιθανόν να πέρασε μερικούς μήνες στη Συρία το χειμώνα του 2013-2014, καθώς οι ερευνητές βρήκαν ίχνη από το πέρασμά του από την Τουρκία.

Γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1985 στην Κουρκουρόν, είχε αλγερινή καταγωγή και ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ είχε επίσης δύο αδελφούς και δύο αδελφές, σύμφωνα με τη Journal du Centre. Ένας από τους αδελφούς του είχε ένα μπαρ με ναργιλέδες στην Σαρτρ.

Ο Μοστεφάι ήταν γνωστός στην αστυνομία. Από το 2004 έως το 2010 είχε καταδικασθεί οκτώ φορές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου (οδήγηση χωρίς άδεια, εξύβριση, ανεπιβεβαίωτες υποψίες ότι συνδέεται με τοπικά λαθρεμπόρια νακρωτικών, σύμφωνα πάντα με τη Journal du Centre). Ωστόσο ουδέποτε φυλακίσθηκε.

Ο νεαρός άνδρας βρισκόταν πάντως στα ραντάρ των υπηρεσιών πληροφοριών από το 2010, όταν είχε εντοπισθεί ως ύποπτος για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση. “Ωστόσο το όνομά του δεν είχε αναφερθεί ποτέ σε φάκελο που σχετίζεται με κάποια τρομοκρατική επιχείρηση”, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

Ο δήμαρχος της Σαρτρ, ο Ζαν-Πιέρ Γκορζ, θυμάται πως “από το 2012 δεν κινούνταν καθόλου. Δεν έκανε θόρυβο. Δεν είχε κάποια γνωστή επαγγελματική δραστηριότητα και απ’ ό,τι φαίνεται, αν και η πληροφορία αυτή ελέγχεται, ζούσε σε εργατική κατοικία της συνοικίας Λα Μαντλέν”. Ωστόσο στη συνοικία αυτή ορισμένοι κάτοικοι είπαν πως πίστευαν ότι ο Ισμαίλ Μοστεφά είχε εγκαταλείψει την πόλη “εδώ και δύο, ακόμη και τρία χρόνια”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Le Monde, ο μελλοντικός καμικάζι του Μπατακλάν είχε απουσιάσει μερικούς μήνες από τη Λα Μαντλέν για να μεταβεί στη Συρία. Το φθινόπωρο του 2013 πέρασε από την Τουρκία και οι υπηρεσίες πληροφοριών ξαναβρίσκουν τα ίχνη του την άνοιξη του 2014, παρακολουθώντας μια μικρή ομάδα σαλαφιστών στη Σαρτρ. Τότε θεωρούνταν απλό μέλος της ομάδας.

Σύμφωνα με τη Journal du Centre, ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ “ακολούθησε έναν ριζοσπαστικό ισλαμιστή” που είχε μεταβεί πολλές φορές στην περιοχή αυτή της Γαλλίας για προσηλυτισμό, έναν Μαροκινό κάτοικο Βελγίου.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.