Categories: ΥΓΕΙΑ

O χάρτης με τις πιο φιλικές χώρες για vegetarian στην Ευρώπη

Ο αριθμός των χορτοφάγων συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη συγκεκριμένη διατροφή για υγεία, περιβαλλοντικά οφέλη και προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Όχι μόνο μπορεί μια διατροφή που αποκλείει το κρέας να μειώσει το αποτύπωμα του άνθρακα, αλλά η έρευνα δείχνει ότι θα μπορούσε να αποτρέψει 5 έως 8 εκατομμύρια θανάτους ετησίως μέχρι το 2050.

Ο Jakub Marian δημιούργησε ένα χάρτη με σκοπό να παρουσιάσει μερικά από τις φιλικές (και όχι και τόσο φιλικές) για χορτοφάγους χώρες της Ευρώπης.

Ορίστε:

Ο Marian χρησιμοποίησε στοιχεία από το HappyCow, τον μεγαλύτερο κατάλογο για χορτοφαγικά εστιατόρια στον κόσμο και κατέγραψε ο αριθμός τους ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα ήταν παραπλανητικά για τις χώρες με μικρότερο πληθυσμιακό μέγεθος, αλλά συνολικά τα στατιστικά στοιχεία παρέχουν μια καλύτερη κατανόηση της Ευρώπης και της χορτοφαγίας.

Η Ρωσία, με έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά – με μόλις 0,8 χορτοφαγικά εστιατόρια ανά εκατομμύριο.

Η Ισλανδία έχει τον υψηλότερο αριθμό – με 24,8 εστιατόρια ανά εκατομμύριο κατοίκων. Και η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην κατάταξη με 2,2.

Πηγή: Independent

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου