Categories: ΥΓΕΙΑ

Αυτό το είδος σεξ μπορεί να δημιουργήσει μια διαφορετική κατάσταση στο μυαλό σας

Το σεξ, μία από τις πιο ευχάριστες μορφές άσκησης, μπορεί να κάνει μερικά θαυμάσια πράγματα για την υγεία σας, από την ενδυνάμωση των μυών σας μέχρι την βελτίωση του ανοσοποιητικού σας. Μια ερωτική τρέλα μπορεί επίσης να έχει τη δύναμη να αυξήσει τη συνείδησή σας, σύμφωνα με μια μικρή νέα μελέτη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychology of Consciousness: Θεωρία, έρευνα και πρακτική στο BDSM, μια συναινετική πρακτική δουλείας / πειθαρχίας, την κυριαρχία / υποταγής και σαδισμού / μαζοχισμού. Οι BDSM εμπειρίες μπορεί να περιλαμβάνουν χειροπέδες ή άλλους τρόπους για να περιορίσουν την κίνηση, μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο με πράγματα όπως μανταλάκια, spanking ή λεκτική επιθετικότητα, και μερικές φορές, αν όχι πάντα, και τη συνουσία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι στην κοινότητα BDSM συχνά μιλούν για τη μεταφορά τους σε μια κατάσταση ροής: «Η ιδέα ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι μακριά και κάποιος είναι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει», λέει ο συντάκτης της μελέτης Brad Sagarin , καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Ιλινόις. Η κατάσταση ροής είναι κάτι παρεμφερές με αυτό που παθαίνουν αθλητές, παραγωγικοί συγγραφείς, μουσικοί και οποιοσδήποτε «χάνεται» σε μια δραστηριότητα που είναι πολύ καλός.

Ένα μαστίγιο μπορεί να μην φαίνεται σαν φοβερή δεξιότητα, αλλά απαιτεί έντονη εστίαση για να βεβαιωθείτε ότι είναι γίνεται αποτελεσματικά και με ασφάλεια, λέει ο Sagarin. Είναι τόσο έντονη η συγκέντρωση που επικαλείται αυτή την ψυχική κατάσταση, υποψιάζονται οι ερευνητές. Για να το εξακριβώσουν, ο Sagarin και οι συνεργάτες του πήραν επτά ζευγάρια που ασκούν το BDSM από όλο το φάσμα της σεξουαλικότητας. Δύο ζευγάρια ήταν σε μια μακροχρόνια σχέση, δύο ήταν σε πολυγαμικές συνθήκες, δύο ζεύγη ήταν φίλοι, και ένα ζευγάρι συναντήθηκε την ημέρα της μελέτης.

Μετά την συνάτηση, οι άνθρωποι ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα άγχους, καλύτερη διάθεση και σκόραραν υψηλό επίπεδο ροής σε μια κλίμακα που μετρά αυτήν την κατάσταση. «Αυτό μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό στοιχείο για τους ανθρώπους που τους είναι δύσκολο να βγουν από το πνευματικό κεφάλι τους», λέει ο Sagarin. «Το BDSM, λόγω των έντονων αισθήσεων και ενδεχομένως, λόγω του περιορισμού της κίνησης, μπορεί να έχει τη δυνατότητα να βάλει κάποιον στο εδώ και τώρα με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούν να το καταφέρουν με άλλα μέσα».

«Η ευσυνειδησία βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν γενικότερα πιο καλοί γνώστες του σώματός τους και της αίσθησης του σώματός τους», λέει ο Brotto. Αυτή η ευαισθητοποίηση, καθώς και οι αποδεδειγμένες αντι-στρες επιπτώσεις της κατάστασης αυτής, συνωμοτούν για να κάνουν το σεξ καλύτερο.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί αν η παλιά τακτική του σεξ μπορεί να σας φέρει σε μια κατάσταση ροής, λέει ο Sagarin. Αλλά με την εστίαση και την εξάσκηση μπορεί να είστε σε θέση να φτάσετε εκεί. «Νομίζω ότι το BDSM είναι ένα μονοπάτι προς αλλαγμένες καταστάσεις της συνείδησης, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα μονοπάτια» λέει. «Αν κάποιος επιδίδονταν στο σεξ με έναν τρόπο που δουλεύει σκληρά στις επιδόσεις του και επιμελώς προσπαθεί να αποκόψει τον υπόλοιπο κόσμο είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να έρθει σε μια κατάσταση ροής».

Πηγή: Time

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου