Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.09.2023

Αυτοί είναι οι θεσμοί που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα

Τι πιστεύουν οι Έλληνες και για άλλα θέματα.
Αυτοί είναι οι θεσμοί που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα

Άκρως αποκαλυπτικά ειναι τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας της MRB που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της διαΝΕΟσις σχετικά με το τι πιστεύουν οι Έλληνες για την Ευρώπη, την οικονομία, την ανάπτυξη, το μέλλον και τους εαυτούς τους.

Ανάμεσα στην πληθώρα ευρημάτων της έρευνας για όλες σχεδόν τις πτυχές της καθημερινότητας του Έλληνα, ξεχωρίζει η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες της χώρας σε θεσμούς και δομές.

Αν και οι πολίτες εκφράζουν κριτική άποψη απέναντι στην ποιότητα των κοινωνικών και κρατικών δομών της χώρας και κατ’ επέκταση σχετικά χαμηλούς δείκτες εμπιστοσύνης για σημαντικούς θεσμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα, ωστόσο, παρατηρείται αύξηση στον μέσο όρο εμπιστοσύνης των θεσμών που διερευνήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια, ο οποίος συνολικά πλέον ανέρχεται στο 47% (+ 3,7% από την προηγούμενη μέτρηση).

Στην πρώτη θέση παραμένει με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ο θεσμός της οικογένειας, ενώ και οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν την εκτίμηση που παραδοσιακά χαίρουν από τους πολίτες. Ακολουθεί η Δικαιοσύνη και η Εκκλησία με την πεντάδα να κλείνει η Αστυνομία.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.