Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.12.2023

Αυτοί είναι οι λόγοι που έχει αυξηθεί το μποτιλιάρισμα στην Αθήνα

Σχεδόν 39 ώρες το χρόνο περνούν μποτιλιαρισμένοι οι Ελληνες οδηγοί, οι οποίοι παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχουν ξαναβγεί στους δρόμους με τα ΙΧ τους.
Αυτοί είναι οι λόγοι που έχει αυξηθεί το μποτιλιάρισμα στην Αθήνα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους και τα πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Έλληνες χάνουν τον περισσότερο χρόνο στην κίνηση απ’ ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι. Στην σχετική κατάταξη, βρισκόμαστε στην δεύτερη θέση, με μόνους να μας ξεπερνούν τους Βρετανούς. 

Ο χρόνος που περνούν οι οδηγοί μπροστά από ένα τιμόνι, «κολλημένοι» στην κίνηση είναι σχεδόν 10 φορές περισσότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η μείωση της κυκλοφορίας και η συνακόλουθη αύξηση της μέσης ταχύτητας που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην κρίση, φαίνεται ότι έχει ανακοπεί. Έτσι, τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν την εικόνα των αθηναϊκών δρόμων το τελευταίο διάστημα. 

Μέχρι το 2013, οι βασικοί δρόμοι της πρωτεύουσας είχαν αποσυμφορηθεί. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή δεν κράτησε πάνω από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα τα πρωινά και τα μεσημέρια να ξαναβλέπουμε το μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Και όχι μόνο επέστρεψαν οι ώρες αιχμής στην πόλη, αλλά σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους, έχουν διευρυνθεί κιόλας! 

Πού αποδίδεται όμως το φαινόμενο;

Η αλλαγή αυτή οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες μεταξύ των οποίων:

  • η σταθεροποίηση της κρίσης 
  • ύπαρξη φτηνότερων καυσίμων
  • κυκλοφορία περισσότερων πετρελαιοκίνητων οχημάτων και
  • το γεγονός ότι οι αστικές συγκοινωνίες δεν πείθουν τους Αθηναίους για την αξιοπιστία τους.

Εν τω μεταξύ, το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας παραμένει ανενεργό εδώ και 1,5 χρόνο. Η ουσιαστική πληροφόρηση των οδηγών έχει σταματήσει, καθώς οι πινακίδες που αλλάζουν μηνύματα δεν παρέχουν πλέον ενημέρωση για τους χρόνους διαδρομών στην Αθήνα.

Καλή οδήγηση!

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.