Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
17.08.2022

Αυτά τα 8 πράγματα καλό θα ήταν να μην μοιραστείτε ποτέ στο facebook

O Μαρκ δεν είναι φίλος μας.
Αυτά τα 8 πράγματα καλό θα ήταν να μην μοιραστείτε ποτέ στο facebook

Μπορεί να σπαταλάτε ώρες στο αγαπημένο σας social media, αλλά καλό είναι γίνετε περισσότερο φειδωλοί με τις πληροφορίες που μοιράζεστε.

  • Αριθμός τηλεφώνου

Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να πέσει στα χέρια κάποιου διακριτικού σου θαυμαστή. Στην χειρότερη, οι stalker ζουν ανάμεσά μας και καραδοκούν!

  • Τους περισσότερους από τους  «φίλους» σου

Απλά η αρχική σου γεμίζει από αδιάφορες φωτογραφίες και αναρτήσεις άγνωστων ανθρώπων, τους οποίους δεν σε νοιάζει καν να κουτσομπολέψεις.

  • Φωτογραφίες των παιδιών σου / γενικότερα φωτογραφίες που απεικονίζονται παιδία

Πέραν των προφανών κινδύνων, τίθεται και το ηθικό δίλλημα εάν και κατά πόσο οι αυριανοί ενήλικες θα θέλουν να υπάρχουν πληροφορίες από την παιδική τους ηλικία  στο ίντερνετ χωρίς να έχουν δώσει ποτέ την συγκατάθεσή τους.

  • Φωτογραφίες ή πληροφορίες για το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά σου

Νομίζουμε πως οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητοι. Το σχολείο των παιδιών αφορά μόνο τα ίδια, τους γονείς και τους δασκάλους.

  • Υπηρεσίες τοποθεσίας

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι διαθέσιμες μόνο σε Android ή iPhone. Το 2015, η TechCrunch ανέφερε ότι πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες έχουν πρόσβαση στο Facebook αποκλειστικά από το κινητό τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο ίδιος αριθμός έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τη διαδικτυακή τοποθεσία και οποιοσδήποτε μπορεί να ξέρει πού βρίσκεστε.

  • Ο εργοδότης σου

Σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για εσένα να βλέπει ο εργοδότης σου τα καψουροτράγουδα που ανεβάζεις κάθε Σ/Κ, τα memes που αναδημοσιεύεις μεσοβδόμαδα και τις απροσμέτρητες selfies που ποστάρεις ανά μισάωρο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, μπορείς να τον αποκλίσεις από κάποιο συγκεκριμένο status.

  • Η κατάσταση της σχέσης σου

Το facebook δεν είναι ο καλύτερος χώρος να μοιραστείς τα αισθηματικά σου. Κι αν τόσο σε έχει συνεπάρει ο έρως, σκέψου πως ίσως κάποτε τελειώσει, με αποτέλεσμα να έρθεις στην πολύ δύσκολη θέση να αλλάξεις το relationship status σε single.

  • To διαβατήριό σου

Ναι, ωραίες οι φωτογραφίες που ρεμβάζεις στο αεροπλάνο, με το διαβατήριο ανά χείρας, αλλά ο σειριακός αριθμός που αναγράφεται σε αυτό, μπορεί να προδώσει πληροφορίες που έχεις δώσει στην αεροπορική σου εταιρεία.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.