Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Καταρρέει από πυρκαγιά η Παναγία των Παρισίων

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/04) στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων. Κατέρρευσε ένας από τους πυργίσκους του ιστορικού ναού, την ίδια ώρα που βρίσκεται σε ισχύ εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτήριο, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Μια τρομερή πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην Παναγία των Παρισίων», επιβεβαίωσε Twitter η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Παράλληλα, κατέρρευσε το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων. Ένας εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού ανέφερε μάλιστα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του κτηρίου.

Δείτε live εικόνα:

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού, όπου υπήρχαν σκαλωσιές λόγω των εργασιών συντήρησης που ήταν σε εξέλιξη, και πολύ γρήγορα επεκτάθηκαν στο βέλος της εκκλησίας.

Η στιγμή της κατάρρευσης:

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19.50 (ώρα Ελλάδας) και ενδεχομένως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Το τηλεοπτικό κανάλι France 2 μετέδωσε ότι η αστυνομία τη θεωρεί «ατύχημα». Σημειώνεται πάντως ότι λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από το χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα.

Μάλιστα, εξαιτίας της τρομακτικής πυρκαγιάς, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο για απόψε διάγγελμά του προς το Έθνος (θα μιλούσε για επιπλέον παροχές προκειμένου να σταματήσουν τα κίτρινα γιλέκα), όπως έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο του Ελιζέ.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη. Ένας εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε μέσω του Twitter ότι η περιοχή εκκενώνεται.

Πηγή: cnn.gr

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA