Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
03.12.2023

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η συνάντηση Ντόναλτ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο πλανητάρχης δεν είναι διατεθειμένος να χάσει χρόνο.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η συνάντηση Ντόναλτ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του ότι μια μέρα οι Κορεάτες θα μπορούν να ζουν ειρηνικά μαζί, σε μια αποπυρηνικοποιημένη χερσόνησο.

Οι δηλώσεις αυτές του Τραμπ έρχονται μετά από την ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον ηγέτη της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν.

Μετά το τετ-α-τετ τους, οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να εργαστούν για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

«Η Νότια Κορέα και η Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνουν τον κοινό τους στόχο να εξασφαλίσουν, μέσω μιας πλήρους αποπυρηνικοποίησης, μια μη πυρηνική κορεατική χερσόνησο», επισημαίνεται στην κοινή τους δήλωση.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν επίσης σήμερα ότι «δεν θα υπάρξει πλέον πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο», καθώς οι δύο πλευρές θα αναζητήσουν μια συμφωνία για την εγκαθίδρυση «διαρκούς» και «στέρεης» ειρήνης στην χερσόνησο.

Οι δύο γείτονες θα επιδιώξουν συνάντηση με τις ΗΠΑ, ίσως και την Κίνα – που έχουν συνυπογράψει και οι δύο την εκεχειρία – «για να κηρύξουν το τέλος του πολέμου και την εγκαθίδρυση μιας διαρκούς και στέρεης ειρήνης», υπογραμμίζεται στην κοινή τους δήλωση.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύονται επίσης στο κείμενο αυτό για τη μείωση των εξοπλισμών, την παύση των «εχθρικών ενεργειών», τη μετατροπή της αυστηρά φρουρούμενης μεθορίου μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας σε «ζώνη ειρήνης» και την επιδίωξη πολυμερών συνομιλιών με άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.