Categories: ΜΟΔΑ

Με έμπνευση από τα ’70s, ο Γιάννης Τσεκλένης σχεδιάζει γυαλιά ηλίου για την Urban Owl και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό

Σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα μέσα από μια χειροποίητη διαδικασία που διαρκεί 3 μήνες, έχει 40 στάδια παραγωγής στα οποία απασχολούνται 24 τεχνίτες. Η σχεδιαστική γραμμή τους βασίζεται σε new retro επιρροές. Με έμπνευση από τις προηγούμενες δεκαετίες αποδομούν το στυλ της κάθε εποχής και επαναπροσδιορίζουν το ύφος του κάθε σχεδίου στο σήμερα. 

Τα Urban Owl είναι ένα ελληνικό brand χειροποίητων γυαλιών που εντυπωσιάζει με τη δουλειά που παρουσιάζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αποστολή του είναι η δημιουργία “Wearable Fashion” για τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος αφουγκράζεται την πόλη του και ζει στους ρυθμούς της. «Ο σύγχρονος άνθρωπος της Urban Owl δεν ακολουθεί απλά τις τάσεις αλλά διαμορφώνει το προσωπικό του στυλ, κάνοντας τα γυαλιά την προέκταση των αισθήσεών του», όπως εξηγεί η ομάδα πίσω από το επιτυχημένο πλέον εγχείρημα μόδας.

Το brand έγινε ευρέως γνωστό από τις συνεργασίες με fashion brands, lifestyle περιοδικά και Έλληνες σχεδιαστές όπως Ιoanna Kourbela, Studiomateriality, Arpyes, Ozon και Cutcuutur. Και λίγο πριν μπούμε στη νέα δεκαετία, η Urban Owl είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την νέα της μεγάλη συνεργασία. Ο Γιάννης Τσεκλένης σχεδιάζει γυαλιά ηλίου για την Urban Owl.

Εκτός από ένα εντυπωσιακό σχέδιο γυαλιών ηλίου, αυτή η συνεργασία “Urban Owl x Tseklenis” κρύβει μια ιστορία που εμπνέει. «Στο πλάισιο των συνεργειών μας, το πρότυπο μας, τον designer Γιάννη Τσεκλένη. Οταν ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του, δεν πιστεύαμε ότι ήταν τόσο χαλαρός και προσεγγίσιμος. Στο πρώτο μας ραντεβού μιλούσαμε ώρες για την ιστορία της Ελληνικής μόδας και μάθαμε, με κάθε λεπτομέρεια, υπέροχες ιστορίες που μόνο εκείνος θα μπορούσε να μας εξιστορήσει. Καθώς η όμορφη συζήτηση ολοκληρώθηκε, ήρθε η σειρά μας να του διηγηθούμε την δική μας ιστορία. 

Όπως περιγράφει η ομάδα, παίρνοντας μία βαθιά ανάσα και με περίσσιο θάρρος μοιραστήκε με τον σχεδιαστή την ιδέα της. «”Θα θέλαμε να σχεδιάσουμε μαζί γυαλιά”, αυτό είπαμε στον Γιάννη Τσεκλένη. Για λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε σιγή, ήμασταν προετοιμασμένοι για κάθε απάντηση, ώσπου ήρθε το μεγάλο ναι!».

Ακολούθησαν ατελείωτες συζητήσεις για την χειροποίητη κατασκευή της Urban Owl, για τους τρόπους με τους οποίους η ομάδα του brand θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι καινούριο, βασιζόμενο όμως σε ένα υπάρχον σχέδιο του TSEKLENIS. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Τσεκλένης άνοιξε το πλούσιο αρχείο του για τη δημιουργική ομάδα. «Στην σκέψη και μόνο του ονόματος TSEKLENIS, χρώματα και patterns αναβλύζουν στο μυαλό. Ξεκινώντας να ανακαλύπτουμε το αρχείο του και εξερευνώντας τα βήματά του, τα prints του μας συνεπήραν». 

Ο σχεδιαστής παρουσίασε στην Urban Owl ένα πολύ αγαπημένο του σχέδιο του 1972 , το Voodoo με ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την Ινδονησία. «Λίγο αργότερα, στο ίδιο σχέδιο ανακαλύψαμε τον σχηματισμό ενός γυαλιού, σε πολύ πρώιμη μορφή. Ήταν η αποφασιστική στιγμή μας, εκεί όπου καταλήξαμε στο τελικό μας concept. Χωρίς να χάσουμε χρόνο, το στείλαμε στον Γιάννη Τσεκλένη και εκείνος το προχώρησε σχεδιαστικά. Σταδιακά το αρχικό σχέδιο μετατράπηκε σε βιομηχανικό σχέδιο και το γυαλί απέκτησε την τελική του υπόσταση. Έπειτα, ο Γιάννης Τσεκλένης επέλεξε τα χρώματα της βασικής παλέτας αλλά και τους συνδυασμούς τους. Είχε φτάσει η ώρα της παραγωγής». 

Ο σχεδιαστής παρουσίασε στην Urban Owl ένα πολύ αγαπημένο του σχέδιο του 1972…

το Voodoo με ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την Ινδονησία.

Για την Urban Owl, η συνεργασία της με τον Γιάννη Τσεκλένη ενίσχυσε την ομάδα και της πρόσφερε εξαιρετική δυναμική.  «Δίπλα του, ακούσαμε απίθανες ιστορίες, αντλήσαμε πολλή έμπνευση και μάθαμε να δουλεύουμε δίπλα σε ένα μύθο της μόδας και του σχεδιασμού.

Η τιμή είναι όλη δική μας κύριε Τσεκλένη».

Τα γυαλιά URBAN OWL είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα οπτικά καταστήματα, σε fashion stores και concept stores αλλά και online στο www.urbanowl.eu
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.