ΤΑΞΙΔΙ

Το 7ο Φεστιβάλ Βόλου θα μεταμορφώσει την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή

Ο Βόλος και το Πήλιο το φθινόπωρο που ο ήλιος αλλάζει θέση και δημιουργεί τα πιο ωραία παιχνιδίσματα στα νερά της θάλασσας, στα κτίρια, τα σοκάκια και τα φύλλα των δέντρων είναι ένας προορισμός παραμυθένιος. 

Τα τσιπουράδικα, τα χρωματιστά μπαράκια, η περατζάδα στην παραλία, τα μικρά διαμαντένια χωριά στο βουνό των Κενταύρων, τα τοπικά προϊόντα, είναι στοιχεία που κάνουν ένα ταξίδι εκεί μοναδική εμπειρία.

Το Φεστιβάλ Βόλου κάθε Σεπτέμβριο συμβάλλει με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο και χαρίζοντας στην ατμόσφαιρα έναν γιορτινό αέρα. Φέτος, με επιλεγμένη θεματική ταυτότητα τη ΣΥΝΘΕΣΗ και πιστό στο φθινοπωρινό ραντεβού του, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για να μη μείνει κανείς σπίτι ή στο ξενοδοχείο του.

Συναυλίες, Θέατρο, Διεθνείς συμπαραγωγές, Εκθέσεις, γαστρονομικές εμπειρίες, πάρτι με all female DJ line up, ένα παραδοσιακό «νεοπανηγύρι», special nights για τους jazz lovers και όχι μόνο, είναι μερικά μόνο από τα δρώμενα της φετινής φιέστας.

Για άλλη μία χρονιά, η διοργάνωση, στο πλαίσιο της επανάχρησης και επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου, επιλέγει ετερόκλιτα μεταξύ τους venues με σκοπό το κοινό να μπορέσει να δει σημεία της πόλης με ένα εντελώς «άλλο μάτι». Από το πιο «κεντρικό» σημείο του κέντρου και το αμαξοστάσιο-εργοτάξιο του ΟΣΕ απέναντι από τον σταθμό Ντεκίρικο, μέχρι το παλιό terminal μετεπιβίβασης του Ο.Λ.Β και τον «νοσταλγικό» χώρο της Λίμνης στη Νέα Ιωνία, ενεργοποιεί ολόκληρο τον αστικό ιστό της πόλης σε ένα δεκαπενθήμερο που θα μοιάζει με γιορτή.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκινάει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου με τη διεθνή συμπαραγωγή των Cabaret Catatonique «Dust to Dust» στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής και συνεχίζει την Πέμπτη 15 στο «πιο κεντρικό σημείου του κέντρου – Κονταράτου με Κουμουνδούρου» με τον Μιχάλη Δέλτα και τη Iota Phi, οι οποίοι με την μουσική περφόρμανς «Journey to the Nauts» θα «κατεβάσουν» τον ουρανό στους δρόμους της πόλης.

Το διήμερο Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, ο χώρος του parking της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας μεταμορφώνεται σε ένα jazz lounge όπου ο Κωστής Χριστοδούλου με το «Πράγμα» (Τρίτη) και η Αγγελική Τουμπανάκη με το σεξτέτο της (Τετάρτη) θα «ταξιδέψουν» το κοινό στην παράδοση του swing και των blues, απ’ τα boogie-woogie της Νέας Ορλεάνης μέχρι τις τελετές τσαγιού της Άπω Ανατολής, σε ένα «ταξίδι» στον χρόνο, στους τόπους και τον μαγικό παλμό των μουσικών παραδόσεων του κόσμου.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ σε συνεργασία με τη Γκαλερί Ματαρόα της Αθήνας, παρουσιάζει ομαδική site specific έκθεση με θέμα Σύγχρονους Έλληνες Ζωγράφους στο παλιό τέρμιναλ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, με φόντο το εμπορικό λιμάνι της πόλης. Οι Τάκης Σιδέρης, Μανώλης Χάρος, Θοδωρής Δασκαλάκης, Πέτρος Ι. Ζουμπουλάκης, Φίλιππος Κούτρικας είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα «παρελάσουν» από τις προβλήτες του λιμανιού. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με μία πραγματική δημοπρασία των εκτειθέμενων έργων το μεσημέρι της Κυριακής 2 Οκτωβρίου.

Από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, η έντονη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης «παίρνει φωτιά» με πολυσυλλεκτικές εκδηλώσεις γαστρονομίας να δίνουν τον παλμό. Από την παρουσίαση ενός εδώδιμου πίνακα του Ντε Κίρικο στο Με Ζεν την Πέμπτη 29 από τον Γρηγόρη Χέλμη και fluorescent street food στο πάρτι του all female line-up HER Project «Right HER(e) Right Now» στο εργοτάξιο του ΟΣΕ στα Παλιά, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, μέχρι ενα παραδοσιακό μικρασιάτικο «νεοπανηγύρι» στον πολυχώρο της Λίμνης στη Νέα Ιωνία υπό τη διεύθυνση του Κυριάκου Γκουβέντα στη μουσική και του Μιχάλη Νουρλόγλου στην κουζίνα αλλά και το Secret Closing Party του φεστιβάλ στο οποίο θα παρουσιαστεί η Volos Festival Pilsner (η τοποθεσία όπως και οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή για να είναι όντως secret), το τετραήμερο των εκδηλώσεων γαστρονομίας του Φεστιβάλ Βόλου 2022 έρχεται να βάλει τα ουσιαστικά θεμέλια της ΣΥΝΘΕΣΗΣ ψυχαγωγίας-διασκέδασης.

Αναλυτικά όσα θα δούμε στο 7ο Φεστιβάλ Βόλου:

DUST TO DUST  – CABARET CATATONIQUE

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:30, Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής

Οι Cabaret Catatonique έρχονται με το Dust to Dust. Μουσική και χορός, λόγος και εικόνες, πολυσυλλεκτικότητα και πολυπολιτισμικότητα, δημιουργούν ένα μουσικό κολάζ με πινελιές από Bob Fosse και Kurt Weil. Η τζαζ μπάντα, ή ό,τι απέμεινε από αυτήν, υφαίνει ένα μαξιμαλιστικό μουσικό τοπίο εμπνευσμένο από τον Cole Porter, την Alice Coltrane και την ελληνική τραγουδοποιία.

Η Evi Feelippou (μουσική επιμέλεια), η Μαρία Φιλίππου (κείμενο, σκηνοθετική επιμέλεια), η Lara Alarcón (φωνή), η Naïma Mazic (χορός, κινησιολογία), η Ναταλία Μαντά (εικαστική επιμέλεια), ο Felix Hauptmann (πιάνο, synths), ο Robert Lucaciu (κοντραμπάσο, φωνή) και guest η Argenté (κιθάρα, φωνή) συναντιούνται στη σκηνή και εξερευνούν μαζί τη στιγμή «πριν από το τέλος». Μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Βόλου και του Μύλου Παραστατικών Τεχνών Λάρισας (Synergy of Music Theatre)

Οι αδερφές Φιλίππου, μας μίλησαν για το έργο που ανοίγει το φεστιβάλ

Τι αποτέλεσε έμπνευση για το Dust to Dust; Εύη: Το “Dust to Dust” είναι το σημείο συνάντησης της μουσικής μου πορείας, με τη χορευτική/ χορογραφική πορεία της Naïma Mazic και τη συγγραφικής πορεία της αδερφής μου Μαρίας Φιλίππου. Το όραμα ολοκληρώθηκε και σταθεροποιήθηκε με την μουσική πινελιά της Lara Alarcón (Αργεντινή) και την εικαστική ματιά της Ναταλίας Μαντά (Ελλάδα), με τις οποίες συνεργάζομαι εδώ και χρόνια και τις οποίες εκτιμώ πολύ σαν καλλιτέχνες. Μαρία: Η ομάδα Cabaret Catatonique “έδεσε” με τη βοήθεια της Εύης και ήρθε να “κολλήσει” σε μια ιδέα που μας τριβέλιζε το μυαλό εδώ και χρόνια: ένα καμπαρέ. Η έμπνευση, πέρα από τη ίδια τη δουλειά των συντελεστών, που έχει να κάνει απόλυτα με την πολυεπιστημονικότητα και τον συνδυασμό των τεχνών, ήρθε μέσα από την ανάγκη μας να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας σε σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε, που κατά καιρούς φαντάζει τόσο διαφορετική, μα που στον πυρήνα της είναι κοινή. 

Ποιες είναι οι δικές σας μνήμες που σας έκαναν να αγαπήσετε το καμπαρέ; Εύη: Μεγαλώσαμε με μουσική και χορό στο σπίτι. Οι γονείς μας έκαναν πάρτι, εμείς κάναμε πάρτι, πηγαίναμε σε παρτι τρίτων, κυρίως για να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε. Εκεί γύρω στην εφηβεία, κάπου ανάμεσα στα θεματικά πάρτι που διοργάνωνε η μαμά μας και στα κοστούμια που μας έραβε η γιαγιά, ο μπαμπάς μας μάς μύησε στον Bob Fosse και τα μιούζικαλ. Πολύ θέλει ο άνθρωπος; Μαρία: Το καμπαρέ είναι ένα είδος συλλογικής τέχνης που γεννήθηκε στις ταβέρνες. Η ανάγκη των ανθρώπων για διασκέδαση και καλλιτεχνική έκφραση, συνάντησε στο καμπαρέ την πολιτικό σχόλιο και τη σάτιρα. Κάπου εκεί μας συνάντησε κι εμάς. Γύρω από ένα τραπέζι, να τραγουδάμε τραγούδια γνωστά και αυτοσχέδια, να χορεύουμε μελωδίες απ’ την άλλη μεριά του ωκεανού και συζητώντας μέχρι το πρωί για αδιέξοδα, γελώντας.  

Τι περιλαμβάνει ο όρος αντι-καμπαρέ στο μυαλό σας; Υπάρχει κάποια αποδόμηση; Εύη: Το βασικό στοιχείο του αντι-καμπαρέ είναι η μη σεξουαλικοποίηση του γυναικείου χαρακτήρα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αυτό το είδος, τουλάχιστον στις σύγχρονες μορφές του. Η γυναίκα είναι πρωταγωνίστρια, αλλά δεν βρίσκεται στη σκηνή για να τέρψει με τα κάλλη της και να ευχαριστήσει με την παρουσία της. Τραγουδάει, χορεύει, μιλάει, πονάει, αναπολεί. Η σεξουαλικότητα και η αισθησιακότητα της είναι κομμάτια μόνο της προσωπικότητας της και όχι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης της στη σκηνή. Γιατί επιλέξαμε να πειράξουμε το καμπαρέ; Νομίζω πως το είδος από μόνο του κλείνει το μάτι στο κατεστημένο και ταυτόχρονα προκαλεί τον δημιουργό να το αποδομήσει σαν lego και να το ξανά φτιάξει βάζοντας τα τουβλάκια με όποια σειρά θέλει. Κάπως έτσι το αντιμετωπίσαμε κι εμείς, κι από πυργάκι το έργο μας έγινε σπίτι κι από σπίτι έγινε μπουντουάρ κι από μπουντουάρ έγινε κήπος. Μαρία: Δεν θα έλεγα αποδόμηση, όσο αναδόμηση. Προσπαθήσαμε, διατηρώντας την αποσπασματικότητα των σκετς του καμπαρέ να κεντήσουμε το ψυχογράφημα της σύγχρονης γυναίκας. Συζητώντας, αναπολώντας και συλλέγοντας ιστορίες, πλάσαμε έναν χαρακτήρα και τον τοποθετήσαμε σε ένα φουτουριστικό και δυστοπικό χωροχρόνο. Το “Dust to dust” είναι μια βόλτα στο μυαλό και την πραγματικότητα αυτού του χαρακτήρα. 

Εισιτήριο: 13€ Ταμείο / 11€ Προπώληση

Σημεία προπώλησης: Filippou Cafe Clasique, Ερμού με Μπορέλ, Μεταμόρφωση, Βόλος

JOURNEY TO THE NAUTS – ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΤΑ

Special Guest: IOTA PHI

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:30, στη συμβολή των οδών Κουμουνδούρου και Κονταράτου

«Ο ουρανός γίνεται μουσική στους δρόμους του Βόλου». Ιδρυτικό μέλος των Stereo Nova καθώς και ένας από τους επιδραστικότερους εκπροσώπους της νεότερης ελληνικής μουσικής σκηνής, το όνομα του Μιχάλη Δέλτα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Οι προσωπικοί δίσκοι του κυκλοφόρησαν εκτός από την Ελλάδα, στο Βέλγιο, στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Γερμανία, στην Λιθουανία, στην Ισπανία, στην Ίμπιζα και στην Αμερική. Συνεργάστηκε με Έλληνες και καλλιτέχνες του Εξωτερικού, όπως η Τάνια Τσανακλίδου, η Billie Ray Martin ο Paul Randolph των Jazzanova, ο Hior Chronik και άλλοι δημιουργοί, μουσικοί και τραγουδιστές.

Το Φεστιβάλ σε συνεργασία με το Grooove Bar, τη Grappa Vino & Aperitivo, το Novel Cafe και το Entra cafe & cocktail bar φέρνει στο στενό των οδών Κουμουνδούρου με Κονταράτου ένα μοναδικό αναλογικό live set πλαισιωμένο από φυσικά όργανα, όπως μόνο ο Μιχάλης Δέλτα ξέρει να κάνει. Special Guest στο Live είναι η ταλαντούχα καλλιτέχνης Iota Phi η οποία συνεργάστηκε για την παραγωγή του δίσκου της με τον Μιχάλη Δέλτα καθώς επίσης συμμετέχει και σε κομμάτια του νέου δίσκου που θα παρουσιαστεί. Το live set θα ακολουθήσει dj set από τον καλλιτέχνη με πάρτι διάθεση και φεστιβαλικά κοκτέιλ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Είσοδος Ελεύθερη

Jazzy nights 

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ – ΚΩΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:30, Filippou Stage

Το πάρκινγκ της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) μεταμορφώνεται για δεύτερη χρονιά σε μουσική σκηνή και φιλοξενεί ένα διήμερο τζαζ μουσικής με εμβληματικά ονόματα του χώρου, για του λάτρεις της τζαζ και όχι μόνο.

Το Πράγμα, η ορχήστρα του πιανίστα Κωστή Χριστοδούλου, σε μια εκτέλεση τού άλμπουμ ‘Year of the Thing’ στην ολότητά του. Το ρεπερτόριο αποτελείται από πρωτότυπη μουσική που ενώ βασίζεται στην παράδοση του swing και των blues, προεκτείνεται σε modal ήχους που συνθέτουν ένα τοπίο διαλογισμού.

Η αναζήτηση αυτή, απ’ τα boogie-woogie της Νέας Ορλεάνης στις τελετές τσαγιού της Άπω Ανατολής, είναι κατά βάση μια δημιουργική αναζήτηση με στόχο τη χαρά – για τους μουσικούς και τους ακροατές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κωστής Χριστοδούλου: πιάνο, Μάνος Θεοδοσάκης: τρομπέτα, Δημήτρης Τσάκας: άλτο σαξόφωνο, Τάκης Πατερέλης: τενόρο σαξόφωνο και φλάουτο, Κώστας Κωνσταντίνου: κοντραμπάσο, Σεραφείμ Μπέλλο: ντραμς.

Γενική είσοδος: 12€, Filippou Stage στο Filippou cafe classique

“CROSSOVERS” PROJECT – ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ 5ΤΕΤ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:30, Filippou Stage

Η World Jazz βοκαλίστρια και performer Αγγελική Τουμπανάκη από το 2005 συλλέγει ήχους, ερευνά, ονειρεύεται και δημιουργεί μουσικές κολεκτίβες.

Με βασικό όχημα την ελεύθερη έκφραση και την πηγαία χαρά για τη μουσική, αφηγείται τις μουσικές του κόσμου, μοιράζεται μουσικές που την συγκινούν, καταθέτει το πάθος της για τον αυτοσχεδιασμό και την ανάγκη της για μουσική-καλλιτεχνική διάδραση.

Το «Crossovers» είναι μια ανοιχτή μουσική «αγκαλιά», ένα ταξίδι στον χρόνο, στους τόπους και τον μαγικό παλμό των μουσικών παραδόσεων του κόσμου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, Γρηγόρης Ντάνης: κιθάρα, Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, loops, Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα, pads, Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή, loops, Fx.

Γενική είσοδος: 12€, Filippou Stage στο Filippou cafe classique

Το αντίτιμο και για τις 2 ημέρες εκδηλώσεων στο Filippou stage είναι στα 20€.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ – MATAROA GALLERY X ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΛΟΥ

Το Φεστιβάλ Βόλου σε συνεργασία με την Mataroa Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί” με μια σειρά επιλεγμένων έργων ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής από σύγχρονους έλληνες καλλιτέχνες. Η έκθεση πραγματοποιείται στην τελευταία αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα θέματα και τις “πινελιές” με τις οποίες καταπιάνονται σύγχρονοι έλληνες εικαστικοί, με φόντο το λιμάνι του Βόλου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β), Τέρμιναλ Αφίξεων ενώ στην τελετή λήξης της έκθεσης στις 2 Οκτωβρίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία σε φεστιβαλικές τιμές για όποιον ενδιαφέρεται όχι μόνο να δει αλλά να αποκτήσει έργα τέχνης σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Ζωγραφική: Μανώλης Χάρος, Τακης Σιδέρης, Πέτρος Ι. Ζουμπουλάκης, Στέφανος Δασκαλάκης, Θόδωρος Δασκαλάκης, Φίλιππος Κούτρικας, Σπύρος Κουρσάρης, Μάρκος Μπλάτσιος, Φανή Μιχαηλίδη, Ορφέας Μπάτσιος, Μίλτος Κοτσώνης, Αλεξάνδρα Μπαρή, Πέτρος Ι. Ζουμπουλάκης, Στέφανος Δασκαλάκης, Θόδωρος Δασκαλάκης, Φίλιππος Κούτρικας, Σπύρος Κουρσάρης, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Τάσος Αριδάς, Francesco Moretti.

Γλυπτική: Τάσος Πατινιώτης, Μάρκος Γεωργιλάκης, Χρήστος Ρηγανάς, Άγγελος Βλάσης 

Κεραμική: Ελένη Βερναρδάκη

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 17:00-21:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00.
Είσοδος Ελεύθερη.

Από τις ημέρες γαστρονομίας στο 6ο Φεστιβάλ Βόλου που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021. ©Γεωργία Καραμπίνη

A CULINARY STUDY TO GIORGIO DE CHIRICO – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΕΛΜΗΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30, Με Ζεν, Αλοννήσου 7

Θα τρώγατε έναν πίνακα; Ο Γρηγόρης Χέλμης, υπεύθυνος των εκδηλώσεων γαστρονομίας του Φεστιβάλ Βόλου και το «μυαλό» πίσω από πολλά και ετερόκλιτα μεταξύ τους γαστρονομικά πρότζεκτ, «σκαρφίζεται» την ιδέα να παρουσιάσει τον πίνακα «Ο Μεγάλος Μεταφυσικός» του Giorgio De Chirico, σε τέσσερα + ένα διαδοχικά πιάτα τα οποία στην ολότητα τους θα συνθέτουν το πλήρες έργο.

Ο Ντε Κίρικο εμπνέεται τον «Μεγάλο Μεταφυσικό» από τον «Υπεράνθρωπο» του Friedrich Nietzsche και δημιουργεί ένα έργο η αφήγηση του οποίου διαρθρώνεται σε τέσσερα επίπεδα (γένεση, πρώιμος πολιτισμός, τεχνολογία, θέωση) κάτι που ο Χέλμης παίρνει σαν αφορμή για να παράξει τα δικά του «δημιουργήματα» τα οποία συσχετίζει με την πορεία του τσίπουρου στην γαστρονομική ιστορία του Βόλου, από την πολύ αρχή του μέχρι το μετα-περιβάλλον του.

Για τον λόγο αυτό, το Με Ζεν στην Αλοννήσου θα μεταμορφωθεί για ένα βράδυ σε μία σουρεαλιστική γκαλερί όπου οι «θεατές» θα έχουν τη δυνατότητα να φάνε «κυριολεκτικά» το έργο του μεγάλου Ιταλού που γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στον Βόλο, λαμβάνοντας από τις εικόνες της πόλης τα ερεθίσματα που θα αποτελέσουν τις «σταθερές» στο μετέπειτα έργο του.

Σε εποχές όπου όλα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, η «ανάμειξη» των «σταθερών» με βασικά «συστατικά» την τόλμη και τη φαντασία ίσως μπορεί να αποτελέσει μια «συνταγή» ικανή να πάει τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω.

Set Menu: 25€ 

Σημεία προπώλησης: Filippou Cafe Classique, Ερμού με Μπορέλ, Μεταμόρφωση, Βόλος

Διαβάστε ακόμα:

RIGHT HER(E) RIGHT NOW – HER PROJECT

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΕ

Με την γυναικεία παρουσία στα line ups να φτάνει μόλις το 20% στις καλύτερες περιπτώσεις, οι γυναίκες DJs και παραγωγοί σπανίζουν, και η ανάδειξη νέων ταλέντων γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Το Φεστιβάλ, καθώς διερευνά την ταυτότητα της επόμενης θεματικής του, αγκαλιάζει την γυναικεία παρουσία στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής με ένα μοναδικό υπερθέαμα στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, απέναντι από τον Σ/Σ Ντε Κίρικο, από το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, την τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη.

Το HER Project είναι ένα μουσικό project που έλαβε υπόσταση το 2018 στην Αθήνα, με σκοπό να αναδείξει, να στηρίξει, και να προωθήσει γυναίκες DJs και παραγωγούς που συμβάλλουν (και που θέλουν να συμβάλλουν) στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή.

Ένα line up με πολύ δυνατές παρουσίες, υπόσχεται να απογειώσει τις αισθήσεις και να μας κάνει να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης, σε ένα show που «ξεφεύγει» απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Παράλληλα happenings θα πλαισιώνουν την εκδήλωση, με τον R&D Chef και υπεύθυνο γαστρονομικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ Βόλου, Γρηγόρη Χέλμη, να συνταιριάζει τους τέκνο ήχους με «φωσφορίζουσες» street γεύσεις οι οποίες θα ολοκληρώσουν γευστικά την ακουστική εμπειρία.

Line Up: Fo & VRGN, Salin, Dora Mask, Elena Alluna. Opening: SILVR.

Γενική είσοδος: 5€

Μέγας Χορηγός: EZA – Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

ΒΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΖΕΚΛΙΚΙΑ – Ένα παραδοσιακό νεοπανηγύρι

Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ώρα 19:30, Η Λίμνη ”πολυχώρος εκδηλώσεων”, Άλσος Νέας Ιωνίας

«Τις εποχές εκείνες που μας έδωσαν “το ωραίο ταξίδι” και τώρα ‘φύγαν μακριά δεν τις τιμούμε πενθώντας μα γιορτάζοντας». Το Φεστιβάλ Βόλου τιμώντας την επέτειο από τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής διοργανώνει μια «γιορτή μνήμης» που μας γυρνάει πίσω στο χρόνο, τόσο σε ακούσματα όσο και σε γεύσεις.

Σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε σμυρναίικη πλατεία, στον χώρο της Λίμνης στο Άλσος Νέας Ιωνίας, το Φεστιβάλ Βόλου συμπράττει με τον Κυριάκο Γκουβέντα, έναν από τους πιο επιδραστικούς λειτουργούς της ελληνικής λαϊκής, δημοτικής και παραδοσιακής μουσικής καθώς και ιδρυτικό μέλος της Estoudiantina neas Ionias, ο οποίος επιμελείται και το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης.

Παράλληλα, καλεσμένος του Φεστιβάλ και του Γρηγόρη Χέλμη είναι ο Μιχάλης Νουρλόγλου, executive Chef του Première Restaurant & Lounge Bar του Athenaeum InterContinental, η μαγειρική μπαγκέτα του οποίου θα αναλάβει να «ταξιδέψει» το κοινό στα γαστρονομικά μονοπάτια των «αλησμόνητων πατρίδων». Μια ολοκληρωμένη μουσική και γαστρονομική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μαρία Πλούμη: Φωνή, Κυριάκος Γκουβέντας: Βιολί, Γιάννης Νιάρχος: Κιθάρα, Ιωάννα Ρήγα: Σαντούρι.

Menu by Μιχάλης Νουρλόγλου: 15€, Drink Menu by Αποστακτήριο Καρδάση 7€, Drink Menu by Οινοποιείο Πατιστή 5€, EZA Premium: 2€.

Μεγάλοι Χορηγοί: EZA – Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Αποστάγματα Καρδάση, Patistis Wines

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ – LIVE AUCTION

Ένας χώρος με τέχνη είναι πιο όμορφος από έναν χωρίς γι’ αυτό και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ σε συνεργασία με τη Γκαλερί Ματαρόα της Αθήνας, παρουσιάζει ομαδική site specific έκθεση με θέμα Σύγχρονους Έλληνες Ζωγράφους στο παλιό τέρμιναλ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, με φόντο το εμπορικό λιμάνι της πόλης. Οι Τάκης Σιδέρης, Μανώλης Χάρος, Θοδωρής Δασκαλάκης, Πέτρος Ι. Ζουμπουλάκης, Φίλιππος Κούτρικας είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα «παρελάσουν» από τις προβλήτες του λιμανιού. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με μία πραγματική δημοπρασία των εκτειθέμενων έργων το μεσημέρι της Κυριακής 2 Οκτωβρίου σε ιδιαίτερα φεστιβαλικές τιμές.

MPIRA & MEZE VOL. II

Secret Venue X Secret guest

Το Secret Closing Party του φεστιβάλ στο οποίο θα παρουσιαστεί η Volos Festival Pilsner και ως σωστό μυστικό θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα. 

Το Φεστιβάλ Βόλου πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Μύλο Παραστατικών Τεχνών Λάρισας του ΣΜουΘ και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μείνετε συντονισμένοι στο Facebook και το Instagram

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά