Categories: POPTRIVIALIFE

4 τάρτες σοκολάτας σκέτη κόλαση

Όταν με ρωτά κανείς ποιο είναι το αγαπημένο μου γλυκό απ’ όλα όσα έχω δοκιμάσει, δυσκολεύομαι ν’ απαντήσω. Είναι τόσα πολλά! Αγαπώ τα παραδοσιακά σιροπιαστά, πεθαίνω στη θέα ενός φρεσκοφτιαγμένου cheesecake και το προφιτερόλ με λυγίζει, κάθε φορά.

Όμως αν έπρεπε να διαλέξω ένα είδος γλυκού, τότε αυτό θα είναι -πάντα και παντού- η τάρτα σοκολάτας. Βελούδινη σοκολατένια ganache πάνω σε τριφτή ζύμη βουτύρου. Το τέλειο επιδόρπιο. Το πιο φινετσάτο αλλά και απολαυστικό γλυκό. Διάλεξε ποια από τις παρακάτω τάρτες σοκολάτας θα φτιάξεις, για να βυθιστείς και συ σε αυτή την εγγυημένη σοκολατένια απόλαυση.

Τάρτα σοκολάτας γάλακτος με αλατισμένη καραμέλα

Αυτή η τάρτα θα σε πάει πίσω στις εποχές που αγόραζες γεμιστές σοκολάτες από το περίπτερο. Όμως είναι ενήλικη και φινετσάτη. Με λεπτή τριφτή ζύμη, σπιτική καραμέλα με ανθό αλατιού και επίστρωση από κουβερτούρα γάλακτος, θα σου θυμίσει ότι οι παιδικές γεύσεις σε ακολουθούν σε όλη σου τη ζωή. Συνταγή εδώ.

Τάρτα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και καραμέλα

Η τάρτα είναι παγωμένη. Όσο και να την αφήσεις, πάλι βελούδινη θα είναι η ganache σοκολάτας. Η καραμέλα με φυστικοβούτυρο θα σου κολλήσει ελαφρώς στα δόντια, όπως πρέπει. Η βάση αλμυρή σπάει τη γλύκα και τη μονοτονία, κάνει την τσαχπινιά της. Συνταγή εδώ.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου και τις υπόλοιπες συνταγές στο madameginger.com
madameginger.com