Η γαριδομακαρονάδα είναι από εκείνα τα φαγητά που -μέχρι να δοκιμάσεις να την φτιάξεις μόνος σου για πρώτη φορά- νομίζεις ότι είναι κάτι μπελαλίδικο. Έλα όμως που είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες μακαρονάδες που μπορείς να απολαύσεις!
Οι γαρίδες θέλουν ελάχιστο ψήσιμο, η ντοματόσαλτσα να είναι «ζωντανή» (γι’ αυτό χρησιμοποιούμε ολόγλυκα ντοματίνια), τα ζυμαρικά να είναι καλής ποιότητας και να «κρατάνε» κι έπειτα ποντάρεις στα αρωματικά: σκόρδο, πικάντικο τσίλι, πάπρικα, τσίπουρο και φρέσκα μυρωδικά.
Το πολύ σε 30 λεπτά αυτή η λαχταριστή γαριδομακαρονάδα θα βρίσκεται στο τραπέζι σου κι εσύ θα νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ειδυλλιακό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα!
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια Ματσάτα
500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους (40/60)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα
60 ml τσίπουρο
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό χονδροκομμένο