Θυμάσαι το ψητό καλαμπόκι που έτρωγες καυτό-καυτό από την φουφού του πλανόδιου ψήστη σε πλατείες και λούνα παρκ; Ήταν ή δεν ήταν το απόλυτο καλοκαιρινό street food της παιδικής σου ηλικίας; Σου έχω νέα.
Δεν χρειάζεσαι γκριλ με κάρβουνα για να φτιάξεις το ανεπανάληπτο αυτό σνακ. Μπορείς να το ψήσεις στον φούρνο! Και μάλιστα να του δώσεις μεξικάνικο αέρα, ακολουθώντας το στυλ των ψητών καλαμποκιών “Elote”.
Όπως είναι ζεστό απ’ τον φούρνο, το περιχύνεις με δροσερή σάλτσα Creamy Avocado, τριμμένη φέτα και κόλιανδρο, στύβεις και λίγο αρωματικό λάιμ και με την πρώτη μπουκιά καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στο «βαθύ» καλοκαίρι.
Καλαμπόκια στον φούρνο με σάλτσα αβοκάντο & φέτα
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Υλικά
2 ολόκληρα καλαμπόκια
ελαιόλαδο
αλάτι
καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. Creamy Avocado
2 κ.σ. φέτα, θρυμματισμένη
τσίλι σε σκόνη
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 λάιμ σε τέταρτα