Categories: ΜΟΔΑ

Σα βγαλμένα από παραμύθι, τα νέα Stan Smith αγκαλιάζουν τη βιωσιμότητα

Δεν είναι εύκολο να είσαι οικολόγος, αλλά τίποτα σπουδαίο δεν είναι ποτέ εύκολο. Το να είσαι πράσινος και οικολογικός δεν έχει να κάνει με το τι είναι εύκολο, αλλά με το τι είναι σημαντικό. Σε μια συγκυρία που ο πλανήτης χρειάζεται να επουλώσει τις πληγές του, είναι κρίσιμο οι επιλογές μας να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. 

Σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια συμμετέχει και η adidas, με τα νέα sneakers της, τα οποία κατασκευάζονται από 50% ανακυκλωμένο υλικό με την τεχνολογία Primegreen, επαναπροσδιορίζοντας έτσι τη μέθοδο κατασκευής των παπουτσιών για να περιορίσουν τα απορρίμματα και τη σπατάλη υλικών. Στην κατασκευή χρησιμοποιούν επίσης vegan εναλλακτικές για συστατικά ή υλικά ζωικής προέλευσης. Η adidas έχει δεσμευτεί μέχρι το 2024 να χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένο πολυεστέρα στα προϊόντα της. Δεν θα φέρει το τέλος του πλαστικού, αλλά είναι μια αρχή. Αυτά τα Stan Smith κάνουν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Τα σχέδια που μοιάζουν ζωγραφισμένα στο χέρι θυμίζουν ότι ο καθένας μας έχει ευθύνη για ένα καλύτερο μέλλον.

Κάθε ζευγάρι αυτής της «πράσινης» συλλογής τιμά έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Disney, της Pixar, της Marvel ή των Star Wars. Τα κλασικά, αγαπημένα μας Stan Smith επανασχεδιάστηκαν και χρωματίστηκαν, αντλώντας έμπνευση από διάφορους θρυλικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Ο πρωταγωνιστής της καμπάνιας δεν είναι άλλος από τον Γρηγόρη Μασούρα, τον γνωστό φωτογράφο και illustrator, που δεν σταματά στιγμή να μας αποδεικνύει το πάθος του για τα κινούμενα σχέδια και την σχεδίαση τους. Εμπνευσμένος από την συνεργασία της adidas με την Disney, δημιούργησε αυτή τη μοναδική εικονογράφηση, με σκοπό να μας ταξιδέψει με τον δικό του τρόπο σε ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής:

Ας φτιάξουμε όλοι μαζί έναν καλύτερο, έναν πιο πράσινο κόσμο για να περπατάμε.

Βρείτε τα από 1 Απριλίου στο www.adidas.gr & online σε επιλεγμένα sneaker stores.
POPAGANDA