Categories: PETS

Ο Ρομέο, ο πιο μοναχικός βάτραχος στον κόσμο, επιτέλους βρήκε σύντροφο… Την Ιουλιέτα.

Αν στενοχωριέστε με την κατάσταση της ερωτικής σας ζωής, σκεφτείτε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να είστε ένας ντροπαλός και κάπως παχύσαρκος υδρόβιος βάτραχος του είδους Sehuencas, να θεωρείστε ο τελευταίος του είδους, και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, να είστε single τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το εν λόγω αμφίβιο ακούει στο όνομα Ρομέο, ζει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Alcide d’Orbigny στη Βολιβία και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση συντρόφου. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Μέχρι και προφίλ στην ιστοσελίδα γνωριμιών Μatch.com δημιουργήθηκε για χάρη του, στο πλαίσιο μίας μεγάλης καμπάνιας, η οποία αποτέλεσε σύμπραξη του μουσείου με τον οργανισμό Global Wildlife Conservation. 

«Είμαι ένας απλός τύπος. Είμαι μοναχικός και μου αρέσει να περνάω τα βράδια μου σπίτι. Μου αρέσει να τρώω, αλλά σε ποιον δεν αρέσει; Στοιχηματίζω ότι αναρωτιέσαι τι κάνει ένας βάτραχος σαν εμένα σε ένα μέρος σαν και αυτό. Λοιπόν, είμαι εδώ για να βρω το ταίρι μου. Όπως εσύ», λέει με ισπανική προφορά ο “Romeo” στο σχετικό διαφημιστικό βίντεο. «Αλλά η κατάστασή μου είναι λίγο πιο επείγουσα. Αν δεν βρω εκείνη την ξεχωριστή γυναίκα σύντομα, το είδος μου όπως το γνωρίζουμε θα εξαφανιστεί. Καμία πίεση. Οπότε αν πιστεύεις στην αγάπη και θέλεις να βοηθήσεις έναν γέρο βάτραχο, σε παρακαλώ κάνε μία δωρεά για τον σκοπό μου. Adios, amigos»

Μάλλον οι προσπάθειές να βρεθεί μία Ιουλιέτα για τον Ρωμαίο απέδωσαν τελικά καρπούς, αφού, μετά από μία μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στο τροπικό δάσος της Βολιβίας, εντοπίστηκαν άλλοι πέντε βάτραχοι Sehuencas. Ανάμεσά τους κι ένας εξωστρεφής και γεμάτος ενέργεια θηλυκός βάτραχος σε κατάλληλη ηλικία αναπαραγωγής, τον οποίο φυσικά ονόμασαν… Ιουλιέτα.

…και η Ιουλιέτα

«Ας ελπίσουμε ότι τα ετερώνυμα έλκονται», αναφέρει ο Ρικάρντο Σεσπέδες, ο διευθυντής του μουσείου, σχετικά με το νεόκοπο ζεύγος. Στα μελλοντικά πλάνα για τα δύο αμφίβια υπάρχει ένα ραντεβού (την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν), ώστε να διαπιστωθεί η συμβατότητά τους. Σε περίπτωση που η πολυαναμενόμενη συνάντηση δεν έχει καλή κατάληξη, το μουσείο, το οποίο έχει συμβάλλει εκτός των άλλων στην προστασία του σπάνιου βατράχου Titicaca, θα βασιστεί στους υπόλοιπους νεαρούς βατράχους που εντόπισε μαζί με την Juliet, ενώ οι επιστήμονες θα εξετάσουν και την πιθανότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης. 

Τελικά υπάρχει ελπίδα για όλους.

Ελένη Μαραγκού

Share
Published by
Ελένη Μαραγκού