PETS

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο γάτες

Γατόφιλοι όλης της Αθήνας ενωθείτε, έρχεται ένα Σαββατοκύριακο που σας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα σας τετράποδα και σας προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τα πάντα για τη γατική φυλή.  

Βασικά θα βάλω και τον εαυτό μου μέσα, γιατί, είμαι γατομάνα, πώς να το κάνουμε και τι καλύτερο από το να μαθαίνω τα πάντα γι’ αυτά τα πλάσματα που μας χαρίζουν πουρπουρητά, στοργή, απαλά χάδια (αλλά και νυχιές, ας είμαστε ρεαλιστές). 

Η έκθεση Cat Expo 2024 που θα πραγματοποιηθεί 20 και 21 Ιανουαρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Περιστερίου με την οργάνωση της Association Felina Greece και της Lepetite Serbia, είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στη γατική φυλή και αποσκοπεί στην προώθησή της αλλά και στο να προσφέρει πληροφορίες και γνώσεις για την εκτροφή γατών στην Ελλάδα. 

SPHYNX

Γάτες παντού

Τι θα δούμε στην έκθεση; Αρχικά, τη διεθνή έκθεση μορφολογίας της WCF, με γάτες από όλο τον κόσμο, οι οποίες θα διαγωνιστούν για τις υψηλότερες διακρίσεις σε 36 διαφορετικές κατηγορίες. 

Θα μάθουμε τις τελευταίες τάσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες για γάτες, από κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς προμηθευτές. Θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε από κοντά φιλοζωικές οργανώσεις και να τις υποστηρίξουμε αλλά και να ενημερωθούμε για τη σημασία της υιοθεσίας και της φροντίδας των ζώων συντροφιάς.

Και βέβαια, αυτό που περιμένουμε όλοι είναι το να μπορέσουμε να θαυμάσουμε από κοντά υπέροχες, ιδιαίτερες γάτες από διαφορετικές ράτσες που προέρχονται από πολλές γωνιές του πλανήτη και να πάρουμε πληροφορίες για τις διαφορετικές φυλές τους. 

SCOTTISH FOLD

PERSIAN

Το έργο των διοργανωτών

H Felina Greece ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013, με επίσημο όνομα “Σύλλογος εκτροφέων γάτας Ελλάδος” με την μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου και έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης. Σκοπός της σύστασης της ήταν η ανάγκη των εκτροφέων γάτας για ένα Club, το οποίο να καλύπτει τις ανάγκες τους και να προστατεύει τις γάτες τους. Από τότε πολλά άλλαξαν, όπως η μεταφορά της έδρα της στην Αθήνα η οποία ολοκληρώθηκε το 2017. Οι σκοποί της όμως παρέμειναν ξεκάθαροι και σταθεροί από την αρχή της δημιουργίας της έως σήμερα. Είναι και παραμένει ένα club για εκτροφείς και εκθέτες που προσφέρει εργαλεία για την καλύτερη οργάνωση της εκτροφής καθαρόαιμης γάτας στη χώρα μας.

BENGALL

BRITISH

Σκοποί του συλλόγου μεταξύ άλλων είναι η διατήρηση αρχείου για γάτες καθαρόαιμες που εισάγονται και εξάγονται στη χώρα μας και των στατιστικών στοιχείων ανά φυλή, η έκδοση γενεαλογικού χάρτη για τις καθαρόαιμες γάτες που εκτρέφονται στη χώρα μας αλλά και στα διεθνή μας μέλη που εκτρέφουν σε ευρωπαϊκές χώρες, η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και διεθνών εκθέσεων μορφολογίας υπό το σύστημα της WCF, η εκπαίδευση και υποστήριξη ατόμων προκειμένου να αποκτήσουν άδεια διεθνούς κριτή μορφολογίας εκθέσεων, καθώς και η κατοχύρωση εκτροφικού όνοματος (cattery prefix).

Η Felina προσκαλεί όλους τους φίλους των γατών να επισκεφθούν την έκθεση και να απολαύσουν ένα μοναδικό γεγονός. Από την πλευρά του, ο δήμος Περιστερίου υποστηρίζει την έκθεση και παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής της στο Εκθεσιακό κέντρο Δήμου Περιστερίου. Ο δήμος Περιστερίου είναι ένας από τους πιο φιλόζωους δήμους της Ελλάδας και έχει θέσει ως στόχο την προώθηση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

RAGDOLL

MAINE-COON

Κανόνες για τους επισκέπτες της Cat Expo 2024

Οι ανήλικοι επισκέπτες πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα άτομα. Για την ασφάλεια των παιδιών, όλοι οι ανήλικοι επισκέπτες ηλικίας κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα. Ο ενήλικας θα πρέπει να έχει την πλήρη ευθύνη για το παιδί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην έκθεση.

Απαγορεύονται στο χώρο της έκθεσης σκυλιά και γάτες επισκεπτών. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στις γάτες και για την ασφάλεια όλων των ζώων, απαγορεύεται η είσοδος σκύλων και γατών επισκεπτών στον χώρο της έκθεσης.

Μόνο οι γάτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν περάσει τον κτηνιατρικό έλεγχο έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στον χώρο της έκθεσης. Όλες οι γάτες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση θα πρέπει να έχουν δηλωθεί εκ των προτέρων και να έχουν περάσει τον απαραίτητο κτηνιατρικό έλεγχο. Ο κτηνιατρικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από έμπειρο κτηνίατρο και θα περιλαμβάνει έλεγχο της υγείας της γάτας, των εμβολίων της  ηλεκτρονικής της σήμανσης. 

Οι κανόνες αυτοί είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια και την ευημερία όλων των ζώων που θα συμμετέχουν στην έκθεση. Οι ώρες κοινού είναι 10:00-19:00, ενώ η γενική είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ. Η τιμή για οικογένειες (δύο ενήλικες και δύο παιδιά) διαμορφώνεται στα 5 ευρώ. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών εισέρχονται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ, Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι.
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά