ΠΟΛΗ

Σκύλοι και γάτες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Γαβγίσματα, νιαουριτά, λιχουδιές και ζωηρή διάθεση, ήταν τα βασικά συστατικά του περασμένου Σαββάτου. Η νέα σεζόν δράσεων του Impact Hub Athens στην Κυψέλη εγκαινιάστηκε από το πολυαναμενόμενο Pawsome Festival, μεταμορφώνοντας τον χώρο της Δημοτικής Αγοράς σε ένα μεγάλο playground κοινωνικοποίησης των τετράποδων.

Ακολουθώντας τους αυξητικούς ρυθμούς της απόκτησης κατοικιδίων τόσο στην Κυψέλη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, αλλά και την αλλαγή της στάσης των κατοίκων όσον αφορά τη φροντίδα και τη σύνδεση των ανθρώπων με τα ζώα συντροφιάς, η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση είχε στόχο την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση των αγαπημένων μας συντρόφων. Η Δημοτική Αγορά αποτέλεσε την ιδανική τοποθεσία φιλοξενίας του event, ως ένας χώρος πειραματισμού που μεταμορφώνεται διαρκώς, στήνοντας εμπειρίες για κάθε είδους κοινό.

Στο Pawsome Festival μας καλωσόρισε η «τυχερή» αυτή σκυλίτσα που υιοθετήθηκε

Κατοικίδια και ιδιοκτήτες, βρέθηκαν στην Αγορά από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, για να έρθουν σε επαφή με λιχουδιές και φρέσκες τροφές, αξεσουάρ, παιχνίδια, υπηρεσίες grooming και εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, δόθηκαν tips για τη φροντίδα και την εκπαίδευση των κατοικιδίων από ειδικούς, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα με ένα σκύλο – οδηγό τυφλών, να φωτογραφηθούν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο photo booth στον φακό της φωτογράφου πορτρέτων σκύλων, Όλγας Αμοιρίδου με το The Dog Project της, καθώς και να παρακολουθήσουν ένα «χνουδωτό» show χορού.

Ιδιοκτήτες και ζώα συντροφιάς περιηγούνται ανάμεσα στα προϊόντα των ελληνικών brands που βρέθηκαν στην Αγορά

Σκυλολιχουδιές

Η μουσική δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη γιορτή. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84 και η εκπομπή «Σαν τον σκύλο με την γάτα» μας ψυχαγώγησαν καθώς περιηγούμασταν στον χώρο, ανακαλύπτονας τροφές υψηλής ποιότητας από την ΚΥΟΝ, αλλά και βιολογικές ακατέργαστες επιλογές βασισμένες στη δίαιτα BARF από τη Nature’s Food. Ακόμη, στη Δημοτική Αγορά φιλοξενήθηκαν αξεσουάρ και παιχνίδια στην indie boutique για γάτες και σκύλους της Pawbox, προϊόντα περιποίησης και υπηρεσίες grooming από τη NanoSanitas, καθώς και άλλα ελληνικά brands.

Σκυλάκια προς υιοθεσία

Η Pet Foodologist, Σταυριάννα Μανωλάκου, έδωσε με τη σειρά της προσωπικές διατροφικές συμβουλές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε σκύλου ξεχωριστά, ενώ οι έμπειροι εκπαιδευτές της Dog Society μοιράστηκαν μυστικά και τρόπους θετικής αλληλεπίδρασης των σκύλων με το περιβάλλον τους. Η Dogs Voice μας διασκέδασε με ηλεκτρονικά παιχνίδια και quizzes σχετικά με τα κατοικίδια και πόσο καλά τα ξέρουμε.

Αξιολάτρευτα γατάκια προς υιοθεσία

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία των φιλοζωικών οργανώσεων και των σωματείων Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων, Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων και Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης, τα οποία ερχόμενα μαζί με αδέσποτα ζώα συντροφιάς που αναζητούν σπίτι, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να βρουν και να υιοθετήσουν τον νέο τους τετράποδο φίλο.

Ο Μπλάκι έκλεψε την παράσταση

Το αγαπημένο Κυψελιώτικο στέκι Morning Sweetie, βρέθηκε επίσης εκεί για να μας προσφέρει φρεσκοκομμένο specialty καφέ και pupcakes (βρώσιμα και από ανθρώπους και από σκυλιά) τα οποία μοιράστηκαν επισκέπτες και κατοικίδια. Φεύγοντας από τη Δημοτική Αγορά με έναν καφέ στο χέρι και λίγο πριν επιστρέψω στις γάτες μου, είδα με μεγάλη χαρά και συγκίνηση να έχουν υιοθετηθεί σχεδόν όλα τα γατάκια που σώθηκαν από τους δρόμους της Αθήνας και βρέθηκαν στο Pawsome Festival.

Στηρίζοντας τη φιλοσοφία “adopt don’t shop”, συνεχίζουμε να βάζουμε το λιθαράκι μας στην προσπάθεια υιοθέτησης κάθε αδέσποτου ζώου που ζει είτε στον δρόμο είτε στα καταφύγια, με τις στειρώσεις φυσικά να αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο αυτής της προσπάθειας.

adopt don’t shop

Λουίζα Σολομών-Πάντα